Code copied to clipboard.
Cepšanas iekārtā cepts kāposts

Cepšanas iekārtā cepts kāposts

Porciju skaits: 4. Gatavošanas laiks: gatavošana 25 min., cepšana 75 min.

Cepšanas iekārtā cepts kāposts ir lieliska alternatīva sautētiem kāpostiem. Tas ir ļoti sātīgs, gards un neparasts, turklāt kopā ar ugunskurā ceptiem kartupeļiem – pilnības sajūtu sniedzošs rudenīgs ēdiens.

SASTĀVDAĻAS

  • 1 vidēja lieluma svaigs kāposts (aptuveni 1 kg)
  • 1 sīpols
  • 50 g kūpinātas krūtiņas
  • 50 g sviesta

Barbekjū mērcei:

  • 1 glāze konservētu tomātu
  • 30 ml balzametiķa
  • 30 ml sojas mērces
  • 1 ēd. kar. medus
  • 1 ēd. brūnā cukura
  • sāls un malto piparu maisījums (pēc garšas)
  • 1 tējk. kaltēta mārsila (timiāna)

PAGATAVOŠANA

Šo recepti noskatījos grāmatā “Barbekjū”, un tā izskatījās tiešām iespaidīgi. Par garšu gan šaubījos, jo nebiju cepusi kāpostu un šaubījos, vai tas labi izcepsies. Ar cepto kāpostu biju ļoti apmierināta, pat mazliet pārsteigta, cik gards var būt citādi cepts kāposts un kā dūmu smarža to padara vēl jo gardāku un interesantāku. Šai receptē parasts kāposts pārtop par iespaidīgu un pēc dūmiem smaržojošu visa viesību galda “rozīnīti”.

Kāpostu cepu Cobb cepšanas iekārtā uz netiešās uguns, un ēdām to kopā ar ugunskurā ceptiem kartupeļiem. Šim ēdienam ieteicams izvēlēties svaigu, ne pārāk cietu kāpostu un, to cepot, cepšanas iekārtai noteikti ir jāuzliek vāks.

Vispirms pagatavoju barbekjū mērci. Visas mērces sastāvdaļas samaisīju katlā un vārīju aptuveni 15 minūtes, kamēr mērce kļuva biezāka un tumšāka.

Uz pannas apcepu smalki sagrieztu sīpolu un krūtiņu; kad tie apcepās, pievienoju gatavajai barbekjū mērcei un mazliet pavārīju.

Sagatavoju cepšanas iekārtu cepšanai uz netiešās uguns. Kāpostu nomazgāju un izgriezu tā cieto serdi, kā arī mazliet izgrebu dziļāku iedobīti.

No alumīnija folijas izveidoju gredzenveida atbalstu, lai kāposts stabili stāvētu un nesvērtos uz sāniem.

Izdobtajā kāposta viducī ielēju pagatavoto mērci un augšā uzliku sviesta piciņas.

Kāpostu cepšanas iekārtā uz netiešās uguns cepu aptuveni 1 stundu un 15 minūtes, līdz tas pilnībā izcepās un kļuva mīksts.

Ceptais kāposts lieliski saglabāja savu formu un bija mīksts. Tā augšējās lapas gan mazliet apsvila, tāpēc tās nolobīju un pašu kāpostu sagriezu, to ēdām kopā ar ugunskurā ceptiem svaigajiem kartupeļiem.

Lai gardi kāposti!