Min., Cepšana 15 minūtes.
Ātri ceptas lipīgas un aromātiskas ribas ir lieliska recepte tiem, kam patīk iepriekš pagatavot piknika ēdienu iepriekš, un dabā to tikai īsi grauzdē uz uguns un bauda ēst pēc piecpadsmit minūtēm. Šīs ribas ir saldas asas, ļoti aromātiskas un lipīgas.
Sastāvdaļas
- 1 kg īsu cūkgaļas ribu
Marināde:
- 4 ķiploku krustnagliņas
- Neliels ingvera gabals
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 4 ēdamkarotes zaļās citronu sulas
- 4 ēdamkarotes grauzdētas sezama eļļas
- ¼ glāze sojas mērces
- 0,5 tējkaroti čilli
- 0,5 tējkarotes zemes koriandra sēklas
- 1 tējkarote ķīniešu piecu garšvielu maisījuma
Iesniegšanai:
- sasmalcinātas koriandra lapas
- sasmalcināti zemesrieksti
Sagatavošana
Tā kā ribas parasti atrodas bārbekjū, lai tās būtu pilnībā ceptas un garšīgas, stundu un ilgāk ir jācep uz netieša uguns un šoreiz, es nācu klajā ar nedaudz saīsinātu sagatavošanas ceļu. Pirmkārt, mājās es sagriezu ribas un pārklāju tās, un tad es tās piepildīju ar Āzijas garšas marinādi, kuras recepti atradu bārbekjū grāmatā. Kamēr mēs gatavojāmies un braucām uz pikniku, ribas spēja atdarināt. Dabā mēs uzstādījām savu kompakto Cobb bārbekjū, grauzdētas ribas un pabeigtu cepšanu 15-20 minūtēs. Visi apkārtējie bija tikpat izsalkuši kā siseņi, tāpēc neviens man ilgi neļāva "spēlēt" un nofotografēt šīs gardās ribas. Pirms hoisīna mērces ievietošanas ir ļoti piemērota ribas, kas pārkaisītas ar sasmalcinātu koriandru un sasmalcinātiem zemesriekstiem, pirms hoisīna mērces ievietošana.
Es sagriezu ribu sloksnes gar katru kauliņu. Es vāru ūdens katlu, sāli to un pievienoju, lai pagatavotu sagrieztas ribas. Es tos vāru virs zemas uguns apmēram 30 minūtes, līdz mīkstina, bet nekādā veidā to nedara pārstādīšana vai atdalīta no kauliem. Es izvelku vārītas ribas no katla.
Es sagatavoju marinādi ribām. Es smalki sasmalcinu ķiplokus un ingveru. Es izšķīdu medu sojas mērcē un zaļā citronu sulā, pievienoju tomātu pastu un grauzdētu sezama eļļu. Es sezonēju marinādi ar garšvielām un piepildu ar pagatavotajām vēl siltajām ribām. Es atstāju marinēt vismaz 2 stundas.
Uz grila, vidēja siltuma tieša karstuma, es ielieku ribas un cepu tās no abām pusēm. Viņi pabeidz cepšanu un sasmalcina labās 15 minūtes. Pirms ribu novietošanas uz šķīvja apkaisa tās ar sasmalcinātu koriandru un grauzdētiem zemesriekstiem. Ēd, krāsojot hoisin mērci.
Garšīgas ribas!
P.S. Ūdens, kur ribas vārītas, izmantojiet zupu, lai pagatavotu kā buljonu.
Recepte avots: sezonas virtuve