Jūsu grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Šaltojo rūkymo sezonas. Rūkome... sūrį!

Aukstas smēķēšanas sezona. Mēs smēķējam ... siers!

Ziema ir ideāls laiks aukstai smēķēšanai. Apkārtējā temperatūra ir tikai tā, kas jums nepieciešams, un pats process prasa tikai dažas izejas uz tā vēsā, lietainā vai vienkārši priecīgā (maigā) gaisa ārpusi. Rezultāts ir diezgan atšķirīgs no vasaras, kāpēc gan to neizmēģināt? Un, lai sāktu, mēs iesakām sagatavoties tam, kas jums nebūs vajadzīgs daudz pūļu un iepriekšēja sagatavošanās. Mēs aicinām jūs saņemt ... sieru!

 Sāls smēķēšanas siers

Tas viss ir vienkārši - viss, kas jums nepieciešams, ir bārbekjū vai kūpināšana, koks, kuru jūs smēķējat (putekļi, granulas utt.), Protams, siers un kāds laiks un pacietība. Izklausās vienkārši? Bet tas ir patiešām nesarežģīts, un rezultāts pārsniegs jūsu cerības. Pamēģināsim? Bet sāksim ar teoriju:

Auksta smēķēšana - kas tas ir?

Divos veidos ir iespējams dot dūmu garšu (t.i., smēķēšanu) - karstu un aukstu. Ja karstai smēķēšanai ir nepieciešams papildu siltums (temperatūra virs 60 grādiem un vairāk), savukārt aukstā smēķēšana nav nepieciešama: ar to būs pietiekami, jo tā ir ārpusē un kas nav pārāk liela. Bārbekjū speciālisti saka, ka viņiem tiek lūgts veikt aukstu smēķēšanu vidē - ne vairāk kā 16 ° C C. 

Aukstas smēķēšanas laikā dūmi, pakāpeniski iekļūstot ēdienam, saglabā to, izraisot produktu drošu un tam ir daudz ilgāks patēriņš. Smēķēšanas laikā pie grila vai smēķētāja temperatūrai jābūt ne vairāk kā 25-30° C.

Dūmu ģenerators aukstas smēķēšanas putekļi

Koka putekļus, mikroshēmas, granulas vai malku var izmantot aukstā smēķēšanā. Kāds ceļš jums jau būs atkarīgs no aprīkojuma un spējām. 

Kamado bārbekjū īpašnieki visvairāk pieprasītie smēķēšanas veids dūmu ģenerators un izmantojiet kokus Putekļi; Tie ir novietoti spirālveida formā, taustot to vienu malu, un putekļi lēnām atstāj uz smiltīm. Bārbekjū vārsti ir tik tikko atvērti tikai minimālai gaisa plūsmai. 

 

Smēķēšanas kastes vai cilindrus var izmantot arī gāzes vai elektriskos grilos, un tos ievieto Mazas skaidas vai tas ir granulas; Viņi lēnām smaida un beigās.

Ne tikai cūkgaļa vai lasis var būt auksta smēķēšana, bet arī daudzi citi produkti: sviests, dārzeņi, rieksti un tā tālāk. Un šoreiz mēs aicinām jūs mēģināt iegūt sieru. 

Kuri sieri ir vislabākie?

Aukstā sieru var kūpināt. Tam vislabāk ir ar spēcīgāku insultu. Mīksto var arī kūpināt, bet augstākā temperatūrā vairs var nav saglabāt to formu.

Vēl viens iemesls, kāpēc mēs iesakām vismaz sākumā izvēlēties grūtākus sierus: mīksto līdz "re -kmoke" to struktūras un augstā mitruma dēļ. Pēdējais daudz ātrāk absorbē dūmu garšu, tāpēc viņiem būs jābūt daudz uzmanīgākiem, lai nesabojātu.

Vispopulārākie ir Mozarella un Čedjē. Dūmu garša ir lieliski piemērota arī Gouda, Brie, Šveices un citiem sieriem. Izvēlieties to, kas jums patīk, un nesmēķēt: būs vēl jautrāk nobaudīt vēl plašāku garšu klāstu. 

Sāls sarūsējis

Siera sagatavošana

Sagrieziet sieru mazākos gabaliņos: jo lielāks ir virsmas laukums, jo ātrāk un vieglāk dūmi iekļūs, jo mazāk jums būs jomā.

Kūpināta produkta virsmai jābūt sausai, žāvētai, ideālai - temperatūrai, piemēram, ārpus telpām. Tas netiks uzkrāts kondensāts, siers iegūs skaistu krāsu un nebūs sveša pēcgarša. 

Novietojiet sieru uz grila vai pakārt to zeķēs (esat iegādājies speciāli izstrādātus).

Ja vēlaties, varat apkaisīt sieru ar iecienītākajām garšvielām, dodot jums vēl interesantāku, atšķirīgāku garšu.

Sāls-lūzums

Labākā smēķēšanas temperatūra

Atkarībā no dažādām valstīm, to īpatnībām un dažādu iestāžu stingrības, ieteicamā aukstā smēķēšanas temperatūra ir atšķirīga. Vidējā temperatūra parasti ir no 20 līdz 25 grādiem pēc vidējā. 30 grādi - maksimālais ierobežojums.

Tomēr jāatzīmē, ka siers, īpaši raudzēts, nav tik ātrs kā gaļa, kas ir bojājošs produkts. Galu galā to jau var ēst bez termiskiem vai dūmiem, marinējoties. Tātad zināma novirze no laika vai temperatūras - nekas briesmīgs. Pārsniedzot temperatūru, jūs riskējat izkausēt sieru.

Kuru koku izvēlēties smēķēšanai?

Smēķēšanai ieteicams izvēlēties gaišākus kokus, kas rada maigāku garšu. Visi augļu koki ir piemēroti tam, piem. ābols, plūme, ķirsis, Citronu koks, Apelsīns utc

Katrs no tiem rada savdabīgu garšu kombināciju (daži saldāki, mīkstāki, citi gaišāki, īsāki, zemāki gaume), tāpēc mēs aicinām jūs izmēģināt sierus ar dažādiem kokiem vai čipsiem. Mēs garantējam - jūs būsiet patīkami pārsteigts par atšķirību atšķirībām gan garšas, gan krāsā.

Kā nāca viena no interesantākajām smēķēšanas iespējām -no Spānijas olīvkoks, dodot saldu, polyfeller, bez jauktas garšas. Vidusjūras valstīs tas ir smēķēšanas galvenais koks.

Putekļi aukstai smēķēšanai

Jāatceras, ka tikpat daudz putekļu vai dažādu koku skaidu veido atšķirīgu garšu un tam ir atšķirīga izturība. Ja, piemēram,. Citronam vai ķiršiem ir maigi dūmi, kas kaitē produktam - grūti, savukārt pat 4x mazāks spilgtas koka (piemēram, alkšņa, ozola) daudzums var būt par daudz. Pielāgojot gaisa plūsmu, jums būs jāievieto mazāk, smēķēt īsāku vai vēl vairāk samazināt dūmu daudzumu smēķētājā.

Kad tas būs pārāk ilgi kūpināts, jums ir pārāk stiprs koks vai tas - pārāk daudz, jūs sajutīsit rūgto skābo pēcgaršu. 

Sāls-lūzums

Smēķēšanas laiks

Ieteicams smēķēt siera gabaliņus 2-4H. Protams, ir iespējams īsāks vai garāks, atkarībā no rezultāta, gabalu un citu faktoru lieluma.

Jāatzīmē, ka mīkstāki sieri ātrāk absorbēs dūmus, kas viņu smēķēšanas laiku vajadzētu padarīt īsāku. 

Ja redzat, ka gabalu viena puse kļūst gaišāka nekā otra, smēķēšanas procesa laikā tos pārlejiet.

Auksta smēķēšanas siers

ES nokritu. Ko tālāk?

Ļaujiet sieram pilnībā atdzist. Noslaukiet lieko mitrumu no siera, ja tāds ir.

Turpmāko ieteikumu dēļ Grillers nepiekrīt: daži iesaka iesaiņotu sviestu vai miesnieka papīru (Miesnieka papīrs), citi iesaka uzreiz iesaiņot filmu, alumīnija foliju vai ielikt somā. Mēs iesakām dienu to viegli iesaiņot sviestā papīrā, lai dūmu smarža būtu nedaudz izkliedēta, siers "elpo".

Neatkarīgi no tā, kāda iespēja, jums būs pacietība: siers jums būs jāuztur ledusskapī vismaz 1, ideālā gadījumā 2 nedēļas pirms ēšanas, lai baudītu pilnu, sašūtu garšu. Šajā laikā tas mīkstinās dūmu garšu, tas nobriest un izplatīs visā sierā. 

Aukstā ruskem susi ir iesaiņota

Lai sieru būtu vēl ilgāks, jūs varat to iesaiņot vakuumā. Jūs paturēsit vēl ilgāk - 4-6, varbūt pat 8 nedēļas. Kad tiek pieķerti negaidīti viesi, jums tie būs jāpārsteidz bez jebkādas sagatavošanās.

Ar ko izmantot? 

Izbaudiet vienu, apvienojiet ar alu, vīnu vai citiem dzērieniem; Sarīvē par picu, lazanja; Sagrieziet salātos kā parasts siers - robežas ir tikai jūsu fantāzija.

Garšīgi atklājumi! 

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts
Atgriezties pie Padoms

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms komentāru publicēšanas tie ir jāapstiprina.