Jūsu grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Belgiški vafliai ketaus keptuvėje: grilyje, lauže, namuose

Beļģijas vafeles čuguna kastrolī: grils, lūžņi, mājas

Zelts, kraukšķīgs ārpuse un mīksts iekšpusē, smaržīgā vaniļa - jūs neatradīsit vienaldzīgu pret Beļģijas smaržu un garšu. Ar saldētām ogām, saldējumu, karameli, kļavu sīrups Vai pat grauzdēts bekons, ola - šīs vafeles priecēs gan saldus, gan mazāk saldus ēdienus. 

Šīs vafeles ir daudz vieglāk pagatavot pašas, nekā tas varētu parādīties. RECPTE izmanto ikdienas sastāvdaļas, un čuguna pannā vafeles tiek ceptas ļoti ātri un bez problēmām. 

Ar Petromax vai tas ir Santos pannas Vafeles var pagatavot ne tikai ogleklī, bet arī gāzē, elektriskajā grilā, bārbekjū, virs lūžņiem vai pat mājās uz pieejamās plīts. Vienīgais brīdinājums ir tāds, ka pēc kalpošanas viņiem draugiem un ģimenes locekļiem zināt, ka atkārtojas vairāk nekā vienu reizi. Cepiet vismaz divas reizes vienlaikus!

Nepieciešamie piederumi:

Vafeļu cepšana Petromax no čuguna


Sastāvdaļas:

  • 130 g miltu
  • 180 g piena 
  • 70 g eļļas
  • 1 ola
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 1 ēd.k. cepamais pulveris
  • Šķipsniņa sāls
  • Vaniļas cukurs pēc garšas

Iestudējums:

  • Sajauciet sausās sastāvdaļas: milti, cepamais pulveris, vaniļas cukurs, sāls.
  • Citā pannā sajauciet pienu, eļļu, cukuru, olu dzeltenumu. Viegli pievienojiet tās sausām sastāvdaļām un viegli samaisiet.
  • Sakuliet olu baltumu un uzmanīgi samaisiet mīklā.
  • Atstājiet, lai stāvētu vismaz pusstundu. 
  • Cepiet uz vidējas uguns uzkarsētā vafelē, divās (aptuveni) uz minūti abās pusēs.
Padomi:
  • Sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
  • Mīklu jāsajauc pēc iespējas mazāk - tikai lai vienmērīgi sadalītu sastāvdaļas.
  • Atstājot mīklu, lai stāvētu, uzlabo tās struktūru. Plānojot cept dabā, piknika laikā sajauciet mīklu mājās: mīkla nobriest, būs skaidrāka, viendabīgāka. Turklāt jums būs jāievieto tikai viens konteiners ar mīklu, nevis dažus instrumentus un sastāvdaļas. Nēsāšana būs gan ērta, gan drošāka.
  • Uzkarsējiet vafeles krietni pirms pirmās cepšanas. Pirms mīklas piepildīšanas šādām vafelēm, nedaudz sildiet vafele no abām pusēm.

  • Pirms mīklas piepildīšanas, forma no iekšpuses Kratīt ar eļļu vai svaidīšana ar ar silikona suku, ar eļļu. PIEZĪME. Šis solis var nebūt nepieciešams, ja jūsu Čuguna panna ir labs Patina Slānis un mīkla nelip.
  • Ielejiet mīklu ar nelielu kliedzienu un viegli sadaliet to veidnē. Paturiet prātā - cepšanas laikā mīkla celsies, tāpēc ielejiet mērenību. 
  • Vafeles ir visvieglāk un ērtāk pannas Jūs atnesīsit ar bambusa iesmu vai dakšiņu. 
  • Pēc cepšanas vafele Tīriet un ieeļļojiet vai izsmidziniet uz eļļas

Lai arī vafeles ir ārkārtīgi garšīgas un bez piedevām, varat arī baudīt saldas piedevas, lai dažādotos: apkaisa ar apledojuma cukuru, garšvielām ar saldējumu, iecienīto ievārījumu vai ievārījumu vai ievārījumu vai kļavu sīrups, berzētas vai saldētas ogas, mājās gatavota šķidra karamele, krēms ar piparmētru vai eksotiskiem augļiem - nav robežu! 

Pat tie, kuriem nepatīk saldumi, nav izmisumā: Beļģijas vafeles var būt oriģināla brokastu iespēja. Tiesa, nepievienojiet vaniļas cukuru mīklai un izmēriet cukura saturu receptē. Grauzdēts speķis, omlete vai desas ir lieliski piemērotas šīm vafelēm. Jūs varat arī pievienot savas iecienītās garšvielas, garšaugus vai pat spinātus vai sieru vafeļu mīklai.

Garšīgi!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts
Atgriezties pie Padoms

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms komentāru publicēšanas tie ir jāapstiprina.