Porciju skaits: 4-6. Sagatavošanās laiks: vārīšana 10 minūtes, cepot 2 stundas.
Kad vēlaties asāku, lielisku recepti neaizstājamam ēdienam - meksikāņu liellopa gaļas sautējumam ar pupiņām. Sagatavojiet šo gardo, piesātināto sautējumu un atcerieties bagātīgi apkaisīt ar saviem iecienītākajiem zaļumiem.
Sastāvdaļas
- 0,8-1 kg liellopa gaļa
- 1-2 aukstie sīpoli
- 1 dzelteni saldie pipari
- 2-3 ķiploku krustnagliņas
- 15 g ingvera saknes
- 2-3 ēdamkarotes olīveļļas
- šķipsniņu ķimenes sēklu
- šķipsniņa kanēļa
- šķipsniņš žāvētu oregano
- čili piparu pulveris pēc garšas
- 0,5 ēdamkaroti miltu
- sāls
- Apmēram 400 ml liellopa buljona
- 1 kārbas (400 g) tomāti bez kutikulām
- 1 kārbas (400 g) konservētu pupiņu
Iesniegšanai:
- sasmalcinātas pētersīļu lapas
Sagatavošana
Lielā kastrolī sildiet ēdamkaroti eļļas lentē, kas mazgāta un iztukšota gaļa. Cepiet to apmēram 4-5 minūtes, līdz skaisti pārklāti ar virsmām. Tad satveriet to šķīvī.
Pievienojiet nedaudz vairāk eļļas pannā, kur apcep gaļu, un pievienojiet mizotos un sagrieztos sīpolus. Cepiet apmēram 5-6 minūtes, maisot. Pēc tam pievienojiet mazgātos un sasmalcinātos piparus. Cep vēl 3-4 minūtes.
Pēc tam pievienojiet mizoto un smalki sasmalcinātu ingvera sakni, garšvielas (izņemot oregano) un miltus sīpoliem un paprikām. Cepiet virs zemas uguns apmēram 2-3 minūtes, maisot. Pamazām ielej buljonu. Sakratiet tomātus un pievienojiet oregano. Sildiet uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes.
Tagad nogādājiet gaļu atpakaļ pannā un pārklājiet vāku. Gaļu sautējiet uz lēnas uguns 1,5 stundas, līdz tā kļūs mīksta. 15 minūtes. Līdz sautējuma beigām pievienojiet pupiņas. Garšojiet un pievienojiet sāli vai garšvielu, ja jums joprojām trūkst.
Garšīgi!