Jūsu grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Naudingi ir praktiški patarimai Joninėms

Noderīgi un praktiski padomi Jāņiem

Jā, nav atdalāms no draugu grupas, jautru laiku dabā un, protams, garšīgu ēdienu. Un tas parasti tiek pagatavots virs ugunskura vai grila. Tāpēc mums ir praktiski padomi par to, kā un ko darīt dabā, lai vakaru padarītu ārkārtīgi garšīgu, un lielie un mazie paaugstinājumi joprojām ir apmierināti.

Šašlika

Klasiskā klasika - pirms Jāņa, viņu īpašā izvēle mūsu veikalos. Un daudziem ir sava noslēpuma, firmas, īpaša recepte. Tātad daži triki, izvēloties tos, noteikti tos padarīs:

  • Visgaršīgākie šašliki, kas izgatavoti no kakla. Šī cūkgaļas daļa ir mīkstākā, un tauki satur taukus gaļas laikā kūst, padarot to vēl sulīgāku un garšīgāku. Šašliku var pagatavot arī no asmens vai šķiņķa, taču jāpatur prātā, ka tas ir daudz ilgāk marinēts, lai baudītu maigu un garšīgu gaļu: blīvas muskuļu struktūras dēļ, garšvielas un marināde iekļūst lēnāk. Saglabājiet Šašliku no šādas gaļas tradicionālajā marinādē vismaz dienu, ideālā gadījumā.
  • Sagrieziet gaļu 4-5 cm gabaliņos. Šādus gabalus būs vieglāk cept, un tie tik ātri neizžūs.
  • Viss, kam ir nedaudz skābes, ir piemērots marinēšanai. Tajos ietilpst sīpoli, kefīrs, majonēze, sinepes, etiķis, ābols, ananāsu sula, kivi un tā tālāk.
  • Izvairieties no nedabiskiem marinējumiem, piemēram, majonēzes, marinējot. Tās sastāvs parasti nav veselīgākais, un cepšanu veido veselībai kaitīgu savienojumi. Nu, arguments tiem, kas saka, ka jūs dzīvojat vienreiz un pagaidām neēdat: Majonēzei marinētajai gaļai jābūt cepamām zemā temperatūrā. Majonēzes karstumā marinēti gabali dedzina ārkārtīgi ātri
  • Ja jūs gatavojat Šašliku ar sīpoliem (sasmalcinātiem, sīpoliem), atcerieties tos rūpīgi notīrīt no iespīlētās gaļas. Sīpolu gabali ir mazi, un sīpolam ir nedaudz salduma. Un kā jūs zināt, kas ir salds - ļoti ātri karamelizējas un sadedzina virs oglēm
  • Nav ieteicams marinēt ar etiķi - jūs zaudēsit daudz gaļas un garšvielu. Tā vietā pārnesiet gaļas gabalus pirms vārīšanās uz iesma.
  • Ja nepieciešams, jūs varat izmantot kivi, granātābolu, ananāsu sulu, lai ātri palīdzētu. Tomēr esiet ļoti uzmanīgs - saglabājiet vairāk nekā dažas stundas. Pretējā gadījumā gaļa sāks mainīt struktūru - lēnām pārvērtoties par putru.
  • Raudiet gaļas gabalus uz iesma, nepiespiežot tos viens ar otru. Tomēr telpas nevajadzētu atstāt.

Saslik

Kartupeļi

Cepti kartupeļi ir ēdiens, kurā daudzi ir atcerēti no bērnības un bieži smieklīgi vai skumjas. Tātad, kā jūs cepat, lai kartupelis būtu fantastiski garšīgs un neēd apdegumus?

  • Izvēlieties pagājušā gada kartupeļus cepšanai ogles. Nomazgājiet tos rūpīgi, bet nemizojiet. Biezāka miza palīdzēs aizsargāt pret dedzināšanu. Protams, ir piemērota arī svaiga cepšana, taču tas, vai tie būs jāpārbauda biežāk.
  • Ļoti garšīgi mazi svaigi kartupeļi. Rūpīgi tos nomazgājiet un iesaiņojiet folijā nevis pa vienam, bet tikai nedaudz no tiem.
  • Sagrieziet kartupeļus uz pusēm un spraugai pievienojiet kaut ko taukainu - tas var būt sviesta gabals, piliens, bekons. Ja jums nav - pievienojiet eļļu. Bet zināt, ka kartupelis nav tik garšīgs ar eļļu.
  • Jūs varat sagriezt kartupeļus un sagatavot tos zviedru valodā. Sagrieziet kartupeļu šķērsām šaurās šķēlēs. Nogrieziet līdz galam, sagriežot, lai šķēles būtu viena ar otru (skat. Haselback kartuto). Pievienojiet eļļu atsperēm vai pievienojiet speķi, maltīti, iecienītākās garšvielas un iesaiņojiet to folijā. Cepšanas beigās noņemiet foliju no augšas un uzklājiet sieru. Kartupelis būs skaisti brūns un būs ārkārtīgi garšīgs.
  • Klasiskās kartupeļu garšvielas - ķimenes, ķiploki, pipari un sāls - un garšvielām ar kartupeļiem tradicionālais lietuviešu produkts ir kodums.
  • Aptiniet kartupeli folijā, bet neveiciet foliju. Es iesaku izvēlēties foliju specializētos veikalos ar biezumu 12–13 mikroni. Tas ir daudz biezāks, ne tik plīsis un daudz mazāk.

Kartupeļi-Odta-Hasselback

Dārzeņi

Dažādojiet savus jonu ēdienkartes grila dārzeņus - tie būs gan garšīgi, gan veselīgi.

  • Vispopulārākie, visi jūsu iecienītākie dārzeņi cepšanai ir cukini. Protams, cepšanu var arī cept, baklažānus, tomātus, burkānus, bietes un tā tālāk. Ir diezgan daudz, kuriem nepatīk paprika, un tomāti pielīp pie grila vai nokrīt no iesmiem, kad cepot.
  • Gatavojoties cepšanai grilās, sagrieziet dārzeņus pēc iespējas lielāku: cepšanas laikā tie smagi sarūk, tāpēc tie bieži izgrieza spraugas. Nelietojiet arī grilu, cepot grilās, bet paši apgrieziet dārzeņus. Tas pats gals attiecas uz sēnēm.
  • Vēl daži varianti, kā ērti cepties dārzeņus - cepot tos metāla traukā ar maziem caurumiem vai griešanu uz koka iesmiem. Pēdējā gadījumā atcerieties iemērkt ūdenī vismaz 15 minūtes - tie nededzinās tik ātri. 
  • Ir ērti ceptu dārzeņus uz iesmiem: ir ērtāk pagriezties, aizņem mazāk cepšanas zona, nekrīt tieši uz oglēm.
  • Pirms cepšanas pusstundu ielieciet dārzeņus un sēnes (sēnes). Vienkāršs, ar visu piemērotu recepti: eļļas, piparu, sāls un, protams, ķiploku apkaisa. Nepārprotiet pēdējo. Nu, tie, kas meklē interesantāku garšu, var pievienot jūsu iecienītākos garšaugus (piemēram, Oregano, timiānu, rozmarīnu utt.), Soju un medu utt.
  • Īsi un lielāks karstums cepiet dārzeņus. Viņiem nav obligāti jābūt pilnībā cepamiem un mīkstiem iekšpusē. Tas ir ļoti garšīgs, ja tos grauzdē ārā, bet joprojām kraukšķīgi iekšpusē. Tas jums piešķirs papildu tekstūru jūsu ēdienam (galu galā Shashlik, rīsi vai maize, mērce) ir mīkstas.

grilēti dārzeņi uz grila

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts
Atgriezties pie Padoms

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms komentāru publicēšanas tie ir jāapstiprina.