Min., Cepšana 6 minūtes.
Sams iesmi ar ceptiem tomātiem tika iesaiņoti uz koka iesmiem, kurus es cepu Koba bārbekjū. Mēs novietojām bārbekjū uz ezera tilta un čīkstēja svaigas zivis ar mājās gatavotiem tomātiem. Tādējādi cepta, Lietuvā audzētā ūsa, sams man atgādināja grilētu Kartegonu, kuru es reiz ēdu Sicīlijā. Sams gaļa ir cieta un tāpēc ir piemērota cepšanai uz iesmiem, un tā arī nav taukaina, padarot to ērtu cepšanai.
Sastāvdaļas
- 1 kg sams
- 5 ēdamkarotes ārkārtīgi tīras olīveļļas
- 1 čilli pipari
- 3 ķiploku krustnagliņas
- 1 citrons satvēra mizu
- sāls un malts melnie pipari pēc garšas
Iesniegšanai:
- 6 tomāti
- 2 ēdamkarotes ārkārtīgi tīras olīveļļas
- 2 ķiploku daiviņas
- sāls, malti melnie pipari
- salāti aiziet
- 1 citrons
Sagatavošana
Vispirms es mīcu sams un sagriezu divus viņa gaļas filejas gabalus. Es atdalīju sams ar nazi no ādas, lai tiktu atstāti tikai skaisti fileju gabali bez kauliem un ādas. Es sagriezu divus pildījuma gabalus iegūtajos 1,5 centimetru gabalos diametrā.
Pannā es karsēju olīveļļu, kuru iemetu uz pusi sagriezta un nedaudz sasmalcināju ķiploku daiviņas un daļēji cut čili piparus. Es sildu garšvielas uz vidējas uguns, līdz ķiploki un čili pipari grauzdēti un piešķīra tās aromātam un pikantumam eļļai. Es košļāju eļļas ķiplokus un čili gabalus. Es ļāvu eļļai atdzist.
Es smalki piešķīru atdzesētu eļļu viena citrona dzeltenajai mizai. Es piepildīju sagrieztus zivju gabaliņus ar sagatavotu eļļu un pusi dienu atstāju, lai absorbētu eļļu samsas gaļā.
Es sagatavoju bārbekjū cepšanai uz tiešas uguns, t.i. virs karstajām oglēm. Es pa vienam sagriezu zivju gabalus uz koka iesmiem, kurus es pusstundu pirms tam iemērc ūdenī.
Es 2-3 minūtes katrā pusē 2-3 minūtes cepu zivju iesmus. Esmu gandrīz cepts ar sāli un maltiem melnajiem pipariem.
Tomāti bija uz pusēm un apmēram 3 minūtes cepa griezuma pusi līdz apakšai, pēc tam tos apgrieziet un apkaisa ar olīveļļu, pārkaisa ar sasmalcinātu ķiploku, sāli, maltiem pipariem un cepta vēl dažas minūtes.
Es uz salātu lapām gulēju ceptus sams iesmus ar ceptiem tomātiem, kurus es viegli pārkaisīju ar olīveļļu, blakus sagrieztam citrona gabalam.
Garšīgas zivis!
Recepte avots: sezonas virtuve