Min, cepot 2 minūtes.
Taizemes vistas iesmi ir lielisks piknika ēdiens, jo tiem vispār nav vajadzīgas šķīvji un instrumenti, tie ir daži kodumi uz ugunskura. Viņi ir ļoti garšīgi, aromātiski un iespaidīgi. Pie iesmiem es cepu marinētās sīpolu lapas ar šī pavasara atklāšanu, jo viņu saldā garša ir patiešām lieliska. Mēs tik labi ēdām ar maizes grauzdiņiem un jogurta mērci.
Sastāvdaļas
20 vistas iesmi:
- 500 g. vistas krūtis iekšējie griezēji
- 1 ēd.k. cukurs
- 2 ēd.k. no karija
- 200 ml. tauku krēms
- svaigu diļļu pakete
- 2 ēd.k. Citronu sula
- šķipsniņa sāls
- Sīpolu dekorēšanai
Ceptām sīpolu lapām:
- Lielo sīpolu lapu purvs
- 2 ēd.k. balzāmetiķis
- 4 ēd.k. olīvju eļļa
- 1 ēd.k. sasmalcinātu piparu maisījums
- 1 ēd.k. medus
- šķipsniņa sāls
Sagatavošana
Vispirms es uz stundu aizvēru bambusa iesmus ūdenī.
Es sagriezu vistas krūtiņas iekšējās izgriezumus uz pusēm un noņēmu garo balto cīpslu, kas iet cauri krūtīm. Šis ir visilgākais laika process, bet darba beigās es jau esmu kvalificēts un strādājis ātrāk.
Es pagatavoju taukaina krējuma marinādi, cukuru ar sāli, kariju, sasmalcinātām dillēm un citronu sulu, kuru es ielēju izgrieztu izgriezumu un atstāju, lai stundu stundu marinētu ledusskapī.
Kamēr vistas gaļa marinēja vīrieti, ogles tika uzkarsētas un es maskēju sīpolu lapas. No medus, etiķa, eļļas un pipariem es pagatavoju mērci, kuru es atnesu tīras sīpolu lapas, un aizbraucu, lai marinētu pusstundu.
Es mīcu vistas gabaliņus gar samērcētajiem sausajiem iesmiem. Pirms viņi cep tīru cepšanas režģi, es ieeļļos ar eļļu.
Apmēram 1-2 minūtes no abām pusēm es cepu iesmus uz ļoti karstām oglēm. Zem bambusa iesmiem man bija alumīnija folija, lai tie nededzinātu un padarītu to ērtāku. Sīpolu lapas tika ceptas tikpat daudz laika. Es pārkaisīju ceptu vistu ar sasmalcinātām sīpolu lapām un ēdu ar ceptiem bārbekjū grauzdiņiem.
Garšīgi ugunskura prieki!
Recepte avots: sezonas virtuve