Atsvaidzinošas un saldas aromatizētas dzērvenes un Džeka Daniela mērce ir vislabāk piemērota ar grilētu tītaru!
Sagatavošana: 15 minūtes. Gatavošana: 40 minūtes. uz tiešas uguns
Daļas būs pietiekamas 6 personām
Sastāvdaļas:
20 g sālīta sviesta
1 smalki sasmalcināts sīpols
400 g dzērveņu
200 ml Džeka Daniela viskijs
100 g brūnā cukura
1 V. Š. Melns Beeps melnais sīrups
1 a. Š. Kajennas pipars
6 V. Š. ābolu sidra etiķis
Sagatavošana:
- Sildiet smagu pamatnes pannu uz vidējas uguns.
- Izšķīdiniet sviestu, pievienojiet dzērvenes, sīpolu un 4 V. Š. ūdens. Pagatavojiet visas sastāvdaļas apmēram 10 minūtes, līdz sīpoli un dzērvenes ir mīkstinātas.
- Pēc tam masai pievienojiet cukuru, viskiju, kajana piparus, etiķi un melnu sīrupu. Atstājiet pagatavot apmēram 20-30 minūtes, līdz mērce ir tumšāka, kļūstot viskoza un lipīga.
- Noņemiet pannu ar mērci no karstuma, ja vēlaties integritāti - sasmalciniet masu blenderī (Blenderī).
- Pirms pasniegšanas ļaujiet mērcei pilnībā atdzist - tad visas garšas un mērce sabiezēs.
Šī dzērveņu mērce ir visgaršīgākā ar Turciju!
Avots: weber.com