Your cart

Your cart is empty

Ant raudonojo kedro medinių lentelių kepti lašišos suktinukai

Uz sarkaniem ciedra koka dēļiem cepti laša ruļļi

Šīs receptes autors Beļģis Pīters de Klercq pagatavoja šo ēdienu pasākumā 2018. gada 7.-12.

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • Salonu filejas (8 gabali) (oriģinālā recepte: 2 plekstes filejas (8 gabali))
  • 200 g olīvu pastas (tapenada) vai kaut kas līdzīgs pēc garšas
  • 8 kūpināta bekona sloksnes
  • 8 bazilika loksnes
  • 8 marinēti tomāti
  • 8 rozmarīna zariņi
  • Zivju marināde *
  • Garšaugi zivīm **

Cepšanai:

  • 1 Vēbera sarkanā ciedra koka galds
Novietojiet laša (plekstes) filejas sloksnes uz galda un berzējiet tās ar olīvu pastu (tapenādi). Uz augšu novietojiet sānu sloksnes, bazilika lapas un tomātus. Aptiniet katru rullīti skaisti un cieši. Noņemiet lielāko daļu muguriņu no rozmarīna zariem un ielīmējiet padomus pa diagonāli. Apkaisiet ar zariem ar lašiem (plekstes) rullīšiem un izklājiet tos ar zivju marinādi. Apkaisiet ar garšaugiem zivīm. Novietojiet rullīšus uz ūdens samērcēta koka ciedra galda un cepiet uz grila 5-10 minūtes slēgtā bārbekjū 250 ° C temperatūrā C. Nepārlieciet. Svaigas koka aromāts iekļūs zivīs.
Piezīme. Vislabāk ir izmantot šo recepti bērzam, ķiršu vai olīvu apvalkam vai ciedra koka galdiem. Ja koks ir ļoti sauss, pirms novietošanas uz grila vismaz stundu vai 12 stundas ūdenī iemērciet.
 
*Zivju marināde:
  • 0,5 L grilēšanas eļļa
  • 2,5 dl (250 ml) ķiploku un lieliska augu eļļa
  • 2,5 dL (250 ml) bazilika eļļa
  • 20 g fenheļa sēklu
  • 6 sasmalcinātu ķiploku daiviņas
  • 4 lauru lapas
  • 4 citrona timiāna zariņi
  • 10 g karija pulvera
  • 10 g oregano
** Garšaugi zivīm:
  • 500 g jūras sāls
  • 50 g dilles
  • 25 g fenheļa
  • 25 g pētersīļu
  • 25 g paprika
  • 12 g kajennas pipari
  • 12 g karija pulvera
Previous post
Next post
Back to TIPS

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published