Šīs receptes autors Beļģis Pīters de Klercq pagatavoja šo ēdienu pasākumā 2018. gada 7.-12.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
- Salonu filejas (8 gabali) (oriģinālā recepte: 2 plekstes filejas (8 gabali))
- 200 g olīvu pastas (tapenada) vai kaut kas līdzīgs pēc garšas
- 8 kūpināta bekona sloksnes
- 8 bazilika loksnes
- 8 marinēti tomāti
- 8 rozmarīna zariņi
- Zivju marināde *
- Garšaugi zivīm **
Cepšanai:
- 1 Vēbera sarkanā ciedra koka galds
Piezīme. Vislabāk ir izmantot šo recepti bērzam, ķiršu vai olīvu apvalkam vai ciedra koka galdiem. Ja koks ir ļoti sauss, pirms novietošanas uz grila vismaz stundu vai 12 stundas ūdenī iemērciet.
*Zivju marināde:
- 0,5 L grilēšanas eļļa
- 2,5 dl (250 ml) ķiploku un lieliska augu eļļa
- 2,5 dL (250 ml) bazilika eļļa
- 20 g fenheļa sēklu
- 6 sasmalcinātu ķiploku daiviņas
- 4 lauru lapas
- 4 citrona timiāna zariņi
- 10 g karija pulvera
- 10 g oregano
- 500 g jūras sāls
- 50 g dilles
- 25 g fenheļa
- 25 g pētersīļu
- 25 g paprika
- 12 g kajennas pipari
- 12 g karija pulvera