Min., cepot 35–40 minūtes.
Jēra gaļa Lietuvā tagad piedzīvo renesansi - cilvēki atceras to, kas tika aizmirsts. Starpkaru Lietuvā lauksaimnieki izaudzināja gandrīz 1,5 miljonus vaislas aitu, tāpēc jēra gaļa nebija. Jērs nebija tikai elites maltīte, pat parastie cilvēki, kas ģērbti jēros. Viss, kas mums jādara, ir sekot mūsu vecvecāku ceļiem un neregulārajai gaļai, kas smaržo pēc riekstiem ...
Sastāvdaļas
- 800 g jēra ribu
- 80 ml olīveļļas
- 3 rozmarīna zariņi
- 15 ml sinepju
- 15 ml citrona sulas
- 45 ml sarkanvīna
- 3 ķiploku daiviņas
- sāls un melnie pipari
Sagatavošana
Mēs notīrām jēra ribu galus (apmēram 2,5 cm), lai novērstu gaļas dedzināšanu un izvairītos no liekiem taukiem.
Mēs sajaucam maltos ķiplokus, rozmarīna zarus ar olīveļļu, citronu sulu, sarkanvīnu un sinepes. Mēs marinējam jēru ar šo sagatavoto marinādi vismaz 30 minūtes.
Sildiet Koba bārbekjū. Mēs izmantosim universālu kastroli un grilu.
Jēra ribas tiek novietotas sagatavotajā bārbekjū uz vienreizējās lietošanas alumīnija folijas plāksnes un cep 20-25 minūtes ar vāku.
Mēs uzklājam jēru ar marinādi un cepam vēl 15 minūtes.
Pirms pasniegšanas mēs noņemam ceptas ribas no bārbekjū un ļaujam vismaz 5 minūtes atpūsties.
Garšīgi!