Your cart

Your cart is empty

Ką daryti ir ko nedaryti kepant COBB grilyje

Ko darīt un nedariet, cepot Koba grilu

Ko darīt:

  • Pirms iekšējā trauka ielikšanas pārbaudiet, vai aizsarggumijas atrodas savā vietā, jo pret grila gredzena gumijām balstīsies uzkarsušais iekšējais trauks ar karstajām oglēm. Grila gredzena gumiju uzdevums ir radīt pienācīgu termoizolāciju, kā arī pasargāt gredzenu un grila korpusu no pārkaršanas.
  • Ja jums nav speciālā vāka turētāja, jau iepriekš sagatavojiet karstumizturīgu vietu, kur nolikt sakarsušo “Premier” vai “Supreme” grila vāku vai citus traukus. Šim nolūkam labi noder COBB griežamais dēlītis – tajā ir izveidotas īpašas rievas, kas paredzētas dziļākai vāka nolaišanai.
  • Oriģinālais griešanas dēlītis noderēs arī dabā, ja vēlēsieties, lai tikko izceptais ēdiens neatdzistu: gluži vienkārši uzlieciet ēdienu uz dēlīša un pārsedziet ar vāku – nepaliks nekādas gaisa spraugas.

cobb grilis, cobb, cobb griliai

  • Cepot ēdienus COBB cepšanas iekārtā, centieties pēc iespējas mazāk cilāt vāku – to darot, tikai paildzināsiet cepšanas laiku un zaudēsiet uzkrājušos siltumu.
  • Neatkarīgi no tā, kādu ēdienu cepat, tas visā cepšanas laikā kaut vai vienreiz ir jāapgriež.
  • Lietojiet pacelšanas rokturi: tas noderēs, cilājot gan dažādus uzkarsušus COBB traukus (“Griddle” šķīvi, cepšanas restes, “wok” pannu un citus piederumus), gan arī ogļu ārdu.

  • Lai pasargātu grilu no stipras piedegšanas, lietojiet iekšējā trauka vienreizējo ieliktni.

    • Pēc cepšanas tūdaļ izlejiet visus iekšējā traukā uzkrājušos vēl nesastingušos šķidrumus un taukus.
    • Pēc katras cepšanas noteikti COBB grilu izmazgājiet. To var mazgāt arī trauku mazgājamajā mašīnā.
    • Ziemā lietojiet vairāk ogļu nekā vasarā.
    • Ēdiena kūpināšanas laikā jābūt uzliktam vākam.

    Ko nedarīt:

    • Nelietojiet COBB grila iekuršanai nekādus iedegšanas šķidrumus. Iekuršanai lieliski noder no 100 % dabīgas savītas koksnes vai vilnas iagatavotie iedegšanas līdzekļi bez jebkādām piedevām.
    • Grilu iekuriet ārā – iekuršanas sākumā tas var izdalīt visai daudz dūmu.
    • Nelieciet grilā traukus (“Griddle” šķīvi, “wok” pannu un citus), kamēr ir redzama atklāta liesma.
    • Pirms cepšanas pagaidiet, kamēr vismaz 30 % ārdā esošo iedegto ogļu/brikešu kļūtu pelēkas.
    • Tikai, kad virs oglēm ir uzlikts speciālais piederums/trauks, varat grilam likt virsū vāku – pretējā gadījumā var izkust vāka rokturis.

    • Ēdiena cepšanas laikā nepapildiniet ārdu ar jaunām oglēm vai briketēm. Kurināmo papildiniet laikā, kad ēdiens netiek cepts.
    • Neaizsedziet speciālās atveres, pa kurām grilā iekļūst gaiss – tam ir jācirkulē visā cepšanas laikā.

      Previous post
      Next post
      Back to TIPS

      Leave a comment

      Please note, comments must be approved before they are published