Svinībām vai īpašiem gadījumiem mēs jums piedāvājam patiesi ārkārtēju ēdienu - liellopa Velington steiku.
Tas ir britu virtuves rotājums un klasisks ēdiens. Lai arī tās pirmsākumi meklē Franciju, tiek uzskatīts, ka tā ir visslavenākā ar savu angli Artūru Velsliju. Vairāk nekā pirms 200 gadiem viņa Lielbritānijas armija pieveica leģendāro Napoleonu Vaterlo kaujā. Par šiem nopelniem Warrior tika piešķirts Velingtonas hercoga tituls.
Mēdz teikt, ka hercogs bija ārkārtīgi vienaldzīgs pret ēdienu, tāpēc viņa personīgie pavāri bieži mainījās: kāpēc bija tērēt savu talantu kādam, kam nerūp, kas atrodas uz galda? Tomēr joprojām bija viens ēdiens, kam Velslijs nespēja pretoties un ēst. Nosaukums, iespējams, jau ir paredzams.
Izgatavots no mīkstākās, visdārgākās liellopu gaļas daļas - iegriezuma, sēnes, ar zeltaini kraukšķīgu garozu, dekorēts Velingtonas steiks bija neatņemama jebkuras svētku daļas sastāvdaļa. Un pat tagad, dažus gadsimtus vēlāk, tas joprojām tiek ražots īpašos gadījumos ne tikai Lielbritānijā, bet arī visā pasaulē.
Renalds Bujok, Unilever pārtikas risinājumi Baltijas valstu galvenais šefpavārs dalās ar mums šī patiesi neparastā ēdiena recepti. Tas ir lieliski piemērots mūsu valsts virtuvei: liellopu gaļa iegūst popularitāti Lietuvā, it īpaši bārbekjū cienītāju vidū.
Jūs varat apskatīt konsekventu ražošanas progresu, atverot Tiešsaistes stunda ziņojumsun zemāk mēs dalāmies ar detalizētu recepti.
Marinēta liellopa gaļa:
- 1 kg liellopa griezuma (ideālā gadījumā vidējā daļa)
- 10 g Knorr Umami būtība
- Šķipsniņa sāls
- Šķipsniņa piparot
Ceptas sēnes:
- 300 g sēņu
- 10 g Knorr meža sēņu būtība
- 20 g sviests
- Šķipsniņa sāls
- Šķipsniņa piparot
- Šķipsniņa Timiāns Knorrs
Par augšējo daļu:
- 1 ēd.k. sinepes
- 60 g seran šķiņķis
- 400 g kārta mīklas mīklas
- 1 olu āmurs svaidīšanai
- Slīpsvītra uz trifeļu eļļas noformējumu (ne vienmēr)
Iestudējums:
- Piespējiet liellopa griezumu: berzējiet ar Knorr Umami būtībavienmērīgi izplatīties zem liellopa gaļas un piešķirt tai bagātīgu nobriedušas liellopa gaļas garšu. Apkaisīt pipari, sāls; Atstājiet 2 stundas uzņemšanu.
- Sagatavojiet sēņu slāni, kamēr liellopu gaļa marinē. Sagrieziet sēnes pēc iespējas smalkāk. Izmantojot gaļas dzirnaviņas, blenderi vai virtuves kombainu, varat izmantot šādus virtuves instrumentus: tas būs vieglāk un ātrāk.
- Ielieciet sēnes katlā vai pannā un lēnām karsējiet, pastāvīgi maisot. Šī soļa mērķis ir iztvaikot pēc iespējas vairāk mitruma sēnēs.
- Pievienojiet sēnes Knorr meža sēņu būtība; Dominējošais Boletus bagātinās sēņu garšu.
- Likt timiāns, pipari un sāls; Pievienojiet sviestu un samaisiet. Pēc sviesta izkausēšanas noņemiet no siltuma avota.
- Cepiet iegriezumu no visām pusēm augstākā temperatūrā. Nav nepieciešama pilnīga cepšana. Šīs darbības mērķis ir vienkārši izveidot garozu, kas "aizslēdz" gaļas sulu iekšpusē.
- Ar savām iecienītākajām sinepēm vienmērīgi uzklājiet grauzdētu liellopu gaļu no visām pusēm. Mēs iesakām šo soli veikt, kamēr gaļa joprojām ir silta: tā absorbēs vairāk sinepju garšas un būs sulīgāka. Jūs darīsit visērtāk, lai lietotu lietojumprogrammu, izmantojot silikona suka.
- Novietojiet Seran šķiņķi uz pārtikas filmas tā, lai šķiņķa sloksnes būtu nedaudz pārklājušās viena ar otru. Starp tām nedrīkst būt atstarpes.
- Izklājiet iepriekš sagatavoto sēņu masu uz šķiņķa sloksnēm.
- Novietojiet grauzdētu liellopu gaļu un uzmanīgi, bet stingri iesaiņojiet to. Aptiniet filmu.
- Ievietojiet ledusskapī vismaz stundu, lai stāvētu gaumei un formām.
- Novietojiet mīklu uz galda un novietojiet liellopu gaļu, kas noņemta no pārtikas filmas. Mīklas malas uzklājiet ar to ar olu slotiņu.
- Izmēriet nepieciešamo mīklas daudzumu un iesaiņojiet liellopu gaļu, kas noņemta no pārtikas filmas.
- Rūpīgi pievienojieties mīklas malām. Uzklājiet augšdaļu ar pātagu.
- Sagatavojiet rotājumus no atlikušās mīklas un novietojiet tos virsū un uzklājiet pātagu. Šajā gadījumā acs tika izgatavota ar īpašu konditorejas asmeni - veltni.
- Cepiet netiešā karstumā 180 grādos līdz vēlamajai iekšējai temperatūrai. Gaļas temperatūra ir 58 grādi. Gaļa šajā gadījumā būs "ar asinīm", bet ārkārtīgi sulīga un mīksta. Lai iegūtu vislabāko rezultātu, lai ražotu gan šo, gan citus zivis, gaļu vai mājputnu ēdienus mājās vai uz grila, mēs iesakām iegādāties pārtikas termometrs.
- Mēs cepam tālāk Napoleona negodīga gāzes grils, ar 1 degli.
Starp citu, šo ēdienu var pagatavot arī ar cūkgaļas iegriezumu vai pat lasi, iesaiņojot garšvielas, kas tām atbilst.
Garšīgi!