Min., cepšana 10 minūtes.
Grāmatas bārbekjū es atradu recepti "burgeri ar ceptiem dārzeņiem", un receptes galvene bija "kā perfekta burgera cepšana". Tātad, kāds ir šī perfektā burgera noslēpums?
Sastāvdaļas
Burgeriem:
- 1 kg svaigi malta liellopa šķiņķa
- 50 g sviests
- 2 ķiploku krustnagliņas
- svaigu pētersīļu un dilļu saite
- Malts melnie pipari un sāls pēc garšas
Ceptiem dārzeņiem:
- 2-3 jauns bietes
- 2-3 sīpoli
- 5 mazi tomāti
- 2-3 mazi pipari
- 6 ēdamkarotes aukstas preses olīveļļas
- 3 ēdamkarotes balzamiko etiķa
- 1 ēdamkarote medus
- malts pipari, sāls, žāvēts oregano
- 2 ķiploku krustnagliņas
Mārrutkiem skābā krējuma mērcei:
- 1 glāze skāba krējuma
- 4 līdz 5 ēdamkarotes mārrutku
- 1 ēdamkarotes citronu sula
- svaigu diļļu pakete
- sāls, cukurs un malts melnie pipari pēc garšas
Pikantai tomātu mērcei:
- 2-3 tomāti
- 1 sarkanais sīpols
- 1 saldie pipari
- 1 čilli pipari
- 2 ķiploku daiviņas
- 2 ēdamkarotes ārkārtīgi tīras olīveļļas
- 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
- svaigu pētersīļu un bazilika purvs
- cukurs, sāls pēc garšas
Sagatavošana
Tas ir ļoti vienkāršs, garšīgs un augstas kvalitātes svaigi malts liellopu gaļas vai aitas šķiņķis vai asmens gaļa un… tauki, jā, tāpēc burgeram jābūt sulīgam. Tauku burgeram jābūt 15-20 procentiem ar ķiploku zāļu sviestu, kas tiek iespiests burgera vidū, ir tauku loma šajā receptē. Un no sevis es varētu piebilst, ka ideāls burgers ir nepieciešams tikai mājās gatavotām mērcēm un daudz dārzeņu.
Šoreiz es nerunāšu par maizītēm, jo mēs esam apmierināti ar pirkumu, un nākamreiz es cepšu mājās gatavotu.
Es aizmirsu pieminēt, ka perfekta burgeru perfekta dūmu smarža. Kā parasti, es cepu šos burgerus un dārzeņus Koba apmetnī, kurus es ar prieku varu ļoti viegli mazgāt, jo tas iederas standarta virtuves izlietnē, tāpēc tas joprojām izskatās kā jauns.
Kādus komplimentus jūs saņemat, nevis pats, bet gan ēdiens, ko pagatavojat?
Es bieži dzirdu "garšīgas kūkas, piemēram, pirkt" vai "kāda garšīga kūka, piemēram, maksimums". Šie komplimenti ir patiesi sirsnīgi un apraksta garšīgu ēdienu, tikai salīdzinājumi, manuprāt, nav ļoti labi. Bet šeit mans dēls zina, kā mani iepriecināt ar viņu "daudz garšīgāku picu nekā picērijā", un pagājušajā reizē dzirdēju šo komplimentu, mājās gatavoto, bārbekjū, burgerus, "šie burgeri ir patiešām garšīgāki nekā Makdonalds vai Hesburgers". Šis vērtējums mani ir ļoti priecīgs, un es domāju, ka mans pusaudzis prasīs mājās gatavotus burgerus biežāk nekā nauda, un citi, manuprāt, ne pārāk veselīgi burgeri. Tas, kurš audzina pusaudžus, mani sapratīs, jo dažreiz ir tik grūti ar viņiem vienoties par pārtikas jautājumiem un ārpus tā ...
Vispirms es pagatavoju ķiploku garšaugu sviestu. Es sagriezu sasmalcinātus garšaugus un ķiplokus ar mīkstu sviestu. Es pārvērtu sviestu par pārtikas filmu un ievietoju to ledusskapī, lai sacietētu.
Es bagātīgi sezonu maltu gaļu ar maltiem pipariem un nedaudz sāli un veidoju nelielu, plakanu plaukstu zāļu sviesta gabalā. Pirms cepšanas es turēju ražotos burgerus ledusskapī.
Es paņēmu visus dārzeņus, izņemot tomātus. Es saputoju mērci no olīveļļas, balzamiko etiķa un garšvielām. Es ar šo mērci aizpildīju visus dārzeņus, sagrieztu bietes, sīpolus un papriku atsevišķi. Es caurdurtu sīpolus ar koka zobu bakstāmajiem, lai padarītu to ērtāku cepšanai un ripošanai. Es atstāju dārzeņus, lai stundu marinētu.
Es izgatavoju mērces. No skābā krējuma, mārrutku un garšvielām es savērpēju mārrutku mērci, kuru man garšo ar sasmalcinātām dillēm.
Lai iegūtu pikantu tomātu mērci, es ievietoju sasmalcinātus dārzeņus elektriskā rīvē un noberzu to uz mērces konsistenci. Es nogaršoju mērci ar eļļu, etiķi un garšvielām.
Mēs sagatavojām bārbekjū cepšanai uz tiešas uguns.
Pēc 5-7 minūtēm es cepu burgerus. no abām pusēm.
Vispirms es vispirms dažas minūtes grauzdēju tomātus un pēc tam to apgriezu. Grauzdētā puse apkaisa ar olīveļļu, sasmalcinātiem ķiplokiem, maltiem pipariem un sāli un vēl dažas minūtes apceptu uz neatklātu pusi.
Pēc 3-4 minūtēm es cepu marinētas bietes. katrā pusē.
Es 2-3 minūtes cepu sīpolus un papriku aprindās. katrā pusē.
Dažas minūtes es dažas minūtes grauzdēju bārbekjū.
Mēs katrs ieliekam burgerus bulciņās ar savām vēlmēm. Es iesaku apvienot ceptas bietes ar ceptiem sīpoliem un mārrutku mērci. Un cepti tomāti ar ceptiem papriku, sīpoliem un pikantu tomātu mērci.
Garšīgi burgeri!
P.S. Burgeri patiešām kļuva sulīgi, jo izkusušais sviests samitrināja gaļu. Un man personīgi patika marinētie un grila cepti dārzeņi, un es tos varētu ēst bez gaļas un smalkmaizītes.
Recepte avots: sezonas virtuve