Sapņu ēdiens sapņu vietā. Franču sīpols uz Abyss Cobb bārbekjū malas kalnos, sēpijā un desā ar apelsīniem, svaigām garnelēm un ceptām zivīm, tieši pludmalē. Bārbekjū sezona ir atvērta! Kā un ar ko ar ko darīt to, lai ļautu ražot to, ko vēlaties, un kur vien vēlaties?
Pirmais īsais paziņa ar Kobu notika, vienlaikus ielādējot lietas gari gaidītā, sapņainajā un ilgajā distancē -mēs devāmies uz Grieķiju. Tad acs pamanīja Ievas un Artūra Manta draugu aci, stāvot melnā somā ar neko teikt, Kobs. Soma neņēma daudz vietas, tāpēc viņš visu ceļojuma laikā "migrēja": tā atrodas bagāžniekā, tā atrodas starp krēsliem, tā ir zem kājām. Es aizmirsu līdz trešajai ceļojuma dienai. Tad mēs pievienojāmies hostelim, kas jau atrodas Grieķijas vidū, tuvumā esošās slavenās kalnu pilsētas dolfs. Grieķijas svētnīca un arheoloģiskais piemineklis zem brīvdabas. Aiz muguras visā Eiropā bija garš un nogurdinošs ceļš.
Tā kā diena bija beigusies un šī subjekts, un mēs joprojām bijām likvidēti ar bezgalīgajiem serpentīna līkločiem, mums bija nepieciešams steidzīgi meklēt pieturvietu - meklēju atpūtu un siltu mājās gatavotu ēdienu. Izslēdzoties no ceļa, mēs atradām nošķirtu autostāvvietu, no kuras bija redzamas zvaigžņotās nakts debesis un kaut kur zem tālajiem pilsētu un ciematu bariem. Ieva un Artūrs bija izgatavojuši franču sīpolu (recepti zemāk). Tā kā visi nepieciešamie produkti jau tika iegādāti pēdējā pieturā, mazā pilsētiņā vēl mazākā veikalā, un sīpoli sāka lobīties un sagriezt pirms apstāšanās mašīnas aizmugurē, Cobb ogles apstājās un sāka gatavot. Tam ir piemērota dziļa kastrolis cepšana. Tā kā sīpolu sagatavošana ir nedaudz laika, lai neļautu laika gaitā iet garām, mēs dalījāmies ar iespaidiem par ceļojuma pieredzi, sēžot pie klikšķu lūžņiem, viegli uzkodas un gaidot sīpolu. Izkliedējot, mēs sapratām, ka sīpolu aromāts ir izrakstīts (nopietns konkurents vārdā ar vārdu -to -vārdu), ka mums atliek gaidīt. Šķipsniņš ķiploku, pilienu brendijs un mēs jau esam nogaršojuši brīnišķīgu sīpolu zupas garšu, paceļot karotes ar siera pavedieniem. Tā kā Koba cepšanas panna ir pietiekami liela un joprojām ir daudz sīpolu, mēs palikām brokastīs. Nogurums un sāta sajūta veica ātru atpūtu ...
No kalniem aiz kalniem mēs pacēlāmies ar pirmajām aitu skaņām aitu stariem. Rīta attēls, ko mēs redzējām un slēpāmies no mums, nakts tumsa bija satriecoša !!!!
No vienas puses, sniegoti kalnu galotnes, olīvu birzis uz nogāzēm ir redzamas tālumā, no otras puses, akmeņaina klints, nenoteikta ieleja un dziļi pārklāta ar Zilās jūras līci. Es esmu pārliecinoši un garantēts - es dzīvē neesmu redzējis pārsteidzošāku tēlu !!!
Dažas minūtes tas jau ir sasildīts, lai sildītu Koba ogles, un nakšņošana ir sasildīta. Tā bija lieliska kārtridžs vienai dienai un vēl viens ceļojums uz Grieķijas pusdienām.
Tā bija pirmā reize, kad es nogaršoju Koba ēdienu.
Pēc vēl dažām dienām ceļojuma uz Grieķiju mēs beidzot sasniedzām savu galamērķi - Kalamath. Mēs palikām privātas mājas pirmajā stāvā ar terasi, kur mēs varētu turpināt baudīt ēdienu, kas pagatavots uz grila. Šoreiz Kobs kalpoja kā cepšanas panna, cepot Sepias, kas atvesta no Kalamata zivju tirgus un tradicionālās grieķu desas ar apelsīniem.
Es esmu ļoti gandarīts, ka esmu izmantojis patīkamu pakalpojumu tirgū - lai nogalinātu sepias. Noderīgā sieviete sagrieza sepius ar prasmīgām kustībām ar vienīgo cieto ovālu, iegarenu kaulu, zarnas un bez cita. Viss, kas jums jādara, bija mizs: tīra olīveļļa, šķipsniņa sāls un apkaisa citrona sulas. Kad jūs gatavojat svaigas, augstas kvalitātes zivis vai jūras veltes, jums nekas vairāk nav vajadzīgs. Es izmantoju Cobb Griddle kastroli ar rievām. Es cepu sepius ar daļēji sagrieztu ķiploku galvu un sagrieztu citronu. Es gribētu atzīmēt, ka pirms SEPIA filejas cepšanas jums vairākas reizes ir jāsagriež abās pusēs. Kad tas ir izdarīts, sēpija tiek cepta.
Kad es strādāju pie bārbekjū, aplis (vai, precīzāk, līnija) auga, kad izplatījās brīnišķīgais ceptu sēpijas un apelsīnu desu aromāts. Nepagāja ilgs laiks, jo cepšana prasa īsu laiku.
Tā bija pirmā reize, kad es pats izmēģināju Kobu.
Pēc dažām dienām mēs atkal apmeklējām zivju tirgu, šoreiz mēs iegādājāmies mazas garneles un 3 dažādu zivju sugas. Mēs gribējām nobaudīt lielās garneles, bet janvārī zvejnieki tos nesaņem, jo viņi ieiet dziļāk jūrā. Un mēs gribējām nobaudīt dažādas zivis, tāpēc mēs iegādājāmies vairākas rūpīgas sugas. Tirgotājs, iespējams, nebija ļoti apnicis skaitīt, sakot cenu - 5 eiro. Cena mums bija piemērota, līdz mēs nokārtojāmies, zivis jau bija izķidātas un mēs devāmies meklēt pludmali.
Mēs atradām. Lieliska smilšaina pludmale ar akmens atdzesēšanu, kuru mēs izmantojām galda vietā.
Diemžēl garneles bija jārisina pati par pusotru kilogramiem. Es izvēlējos zivis ar tīru olīveļļu ar sāli, pievienojot pāris zarus svaigu pētersīļu.
Mēs cepam un paņēmām to tepat no Koba. Kas varētu būt labāks par zilo jūru, smilšu pludmali, siltumu un labu ēdienu ar grieķu vīna draugiem.
Kas man patika Kobs - Tas ir diezgan vienkārši. Nav nevajadzīgu daļu, regulēšanas utt. Jums vienkārši jāiestata kokosriekstu oglekļa briketes un jāgatavo - pagatavot, sautēt, cepties, vai jūs varat smēķēt? Man joprojām patika tas, ka sagatavošanās temperatūra nav pārāk augsta, viss sasildās vienmērīgi, nav nepieciešams steigties vai sajaukt un sadedzināt pārtiku, kas to praktiski nav iespējams.
Un viennozīmīgo Koba priekšrocību pār jebkuru citu grilu - var pagatavot jebkur: pludmalē, kalnos, uz zāles, uz terases, pat mājās.
Franču sīpols ar Kobu
Jums būs nepieciešams:
- ~ 10 sīpoli;
- Maizes grauzdēšanai
- 200 g. Maasdamas siers
- ~ 2 l no iecienītākā buljona
- 1-2 glāzes šampanieša vai baltā vīna
- 3-5 ēdamkarotes brendijs
- 2-4 ķiploku daiviņas
- Garšaugi
Sagatavošana:
Sagrieziet sīpolus pusircilos un ielādējiet dziļā Koba cepšanas sviestā, pievienojiet pāris šķipsniņu sāls. Sīpoli lēnām atbrīvo tajos cukuru un pakāpeniski karamelizējas. Pārklājiet sīpolus ar vāku, samaisiet ik pēc 15 minūtēm. Garšīgā sīpola stāvoklis ir priekšnoteikums - lēna sīpolu gatavošana un karamelizācija. Gatavojieties prasīt ~ 2 stundas.
Kad sīpoliem ir brūna karameļu krāsa, pievienojiet smalki sasmalcinātu ķiploku. Pēc tam ielejiet brendiju un piesakieties, lai iztvaikotu alkoholu un tikai patīkamu smaržu. Pievienojiet šampanieti vai vīnu un īsi vāriet ar sīpoliem, līdz masa kļūst līdzīga sīrupam.
Pirms sīpolu vārīšanas piepildiet sagatavotos sīpolus ar buljonu (sagatavojieties buljonam). Ielieciet savas iecienītās garšvielas vai franču pušķa Garni - ar virvi piesietu garšaugu pušķi, lai jūs varētu viegli izvilkt, kad zupa ir pabeigta.
Gatavojiet zupu uz lēnas uguns uz ~ 30 minūtēm. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus.
Pēc Koba zupas noņemšanas - grauzdēt maizes šķēles, vienojieties par Maasdamas sieru. Zupas tases apakšā novietojiet maizi ar sieru vai uz zupas, kā jums patīk vairāk.
Garšīgi!
Līdz nākamajai sanāksmei Kobā!
Daivas Girončikas