Your cart

Your cart is empty

Rabarbarų padažas bbq kepsniams, marinavimui

Rabarberu mērce BBQ steikiem, kodināšana

Porciju skaits: ~ 250 ml. Sagatavošanās laiks: izgatavošana 45 min.

Vienā no iecienītākajiem ēdienu emuāriem, kas raksta par sezonālu ēdienu, jautru recepti - rabarberu mērce BBQ steikiem, marinēšanai. Es to pielāgoju pēc savas patikas un pieejamo produktu daudzuma. Tajā es marinēju aitas steikus, un, cepot uz grila, mani joprojām pārklāja ar abām pusēm, ļoti smaržīgiem steikiem ar austrumu garšu, ko mēs mēdzām ēst uz rabarberu čatniju. Es domāju, ka šī mērce būtu ļoti piemērota cūkgaļai.

Sastāvdaļas

  • 250 g rabarberu
  • 1 zils sīpols
  • 0,5 glāzes brūnā cukura
  • 50 ml medus
  • 50 ml etiķa (es izmantoju ābolus)
  • 0,5 ēd.k. zemes kanēlis
  • 0,5 ēd.k. malts čili pipari
  • 0,5 a.sh sāls
  • 0,5 timiāna flīzes
  • ingvera gabals (apmēram 5 cm)

Sagatavošana

Es nomizoju rabarberus un sīpolu un sagriezu to. Es visas sastāvdaļas ievietoju katlā un vārīju apmēram 30–40 minūtes, līdz mērce kļuva pietiekami cieta un bieza.

Sākotnējā receptē ieteicams sasmalcināt mērci blenderi, bet man patika tā konsistence.

Tas bija pietiekami, lai es cepšanas laikā paņemtu un ceptu uz 6 aitas steikiem.

Tiem, kas vēlas pagatavot vairāk no šīs mērces, tie jānovieto sterilās tīrās burkās, cieši savīti un jāuzglabā tumši vēsā vietā.

Garšīgi steiki!

Recepte avots: sezonas virtuve

Previous post
Next post
Back to TIPS

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published