Šīs receptes autors Beļģis Pīters de Klercq pagatavoja šo ēdienu pasākumā 2018. gada 7.-12.
Porcijas 4
- 500 g vistas filejas
- 1 dl (100 ml) ūdens
- 1 dL (100 ml) sojas mērce
- 1 citronu sula
- 4 ēdamkarotes rīvētu galaniālo sakņu (vai ingvera)
- 2 ķiploku rīvēto krustnagliņas
- 1 zaļš čili, smalki sasmalcināts
- 2 DL (200 ml) kokosriekstu piens
- 1 tējkarote piparu
- 4 zaļie sīpoli sasmalcināti
- 2 ēdamkarotes koriandra, sasmalcināta
- 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
- 1 tējkarote sāls
- citronzāles kātiņi (vistas spilvenam)
- 1 sauja eldurapi ugunsgrēka
Vistas fileju sagriež 1 cm biezās sloksnēs. Sajauciet marinādi un marinējiet vistas strēmeles 12 stundas. Sagrieziet citronzāles kātus ar ļoti asu nazi un pievienojiet tos cilpām, kuras sakārto vistas sloksnes. Ielejiet visu mērci nerūsējošā tērauda burkā un vāriet 4 minūtes. Cepiet grilu 5-10 minūtes. Vidējā karstumā un iemetiet uguni uz oglēm. Pasniedz ar karstu mērci.