Teie ostukorv

Teie ostukorv on tühi

Mėsos marinavimas, glaistymas ir laistymas

Gaļas marinējumi, špakteles un laistīšana

Izvēloties gaļu, vai jūs jūtaties kā bumba - izvēloties "no acs", tāpēc marināde katru reizi kļūst atšķirīga? Vai varbūt gaļa uz grila ne vienmēr cep sapņaino maigumu, un dažreiz tā deg?

Ir pienācis laiks runāt par pareizu gaļas marinēšanu un brīnišķīgas marinādes sagatavošanu vistas, cūkgaļas, zvēru vai zivju marinādei. Mēs atklājām grieķu, indiešu, kaukāziešu un citu virtuves garšu pasaulē!

Gaļas marinēšana, marinēšana, marināde

Marinācija: ir vērts ievērot noteikumus

Gaļas marinēšanai vajadzētu būt divām galvenajām un neaizstājamām sastāvdaļām, kas būtu skābes un eļļas. Marināti ir lieliski piemēroti abiem citrusaugļiem (citrona, zaļā citrona vai apelsīnu sulas), vīna etiķa, jogurta, kivi vai pat ananāsu skābes.

Picking, marināde

Kāpēc skābe un eļļa ir labākā kombinācija? Ekskābē esošie fermenti (fermenti) izjauc gaļu un mīkstina to, un eļļa mitrina gaļu un neļauj izžūt.

Arī visi marinējumi ir lieliski aromatizēti ar garšvielu maisījumiem, garšaugiem. Tomēr piesardzīgi: jūs varat pārāk daudz reizināt gaļu gaļā, bet arī sabojāt gaļas struktūru - izvairieties no spiediena.

Jums ir spēle? Vissvarīgākais, kas jāatceras, ir tas, ka zvēram vienmēr ir atļauts pabarot ilgāk nekā cita gaļa. Ja gaļa ir jauns zvērs, marinējiet to dažas dienas un marinējiet vismaz nedēļu, ja vecāks.

Ja jūs jau gatavojaties pagatavot marinētu gaļu, vispirms to nožāvējiet. Papīra dvieļi lieliski derēs. Ja jūs nokavējat šo soli, mitrā gaļa ir gandrīz brūna, jums būs grūti iegūt grila grilu.

Gaļas marinēšana, marinēšana, marināde

Starp citu, jo retāk ieteicams pacelt grila vāku un ripot gaļu - jo ilgāk gaļa netiek patērēta, jo garšīgāka tā ir. Šis zelta likums nav spēkā, cepot Šašliku - jūs noteikti varat tos biežāk pagriezt.

Gaļa marinēta

Vistas marinēšanas laiks ir atkarīgs no steika lieluma. Ja jūs gatavojaties cept visu vistu - atstājiet to marinēt nakti, ja jūs cepat fileju vai apakšstilbu - marinējiet no pusstundas līdz vairākām stundām. Visas marinādes izteiksmīgākās krāsas un sulīguma tiks atklāta, ja marināde ir svaidīta ne tikai uz vistas virsmas, bet arī zem ādas.

Vistas gaļa ir pietiekami mīksta, tāpēc tā marināde var būt mazāk skāba. Šeit jūs varat ļaut sev improvizēt un izmantot rīvētas jāņogas, kas sajauktas ar eļļu, sojas mērci, sāli un pipariem, nevis parasto vai apelsīnu skābi. Marinējiet šo marinādi uz nakti.

izvēloties, marināde, vistas gaļa

Vai jums patīk austrumu garšas? Jūsu uzmanībai vistas Terion marināde, kurai būs nepieciešama: pusi tases sojas mērces, ¼ glāze balta cukura, kā arī ūdens un vusera mērce, kā arī divas ēdamkarotes brūnā cukura, baltā vīna etiķis, apmēram divas tējkarotes no ķiploki un tāds pats rīvēta ingvera skaits. Sildiet visas sastāvdaļas pannā, līdz cukurs ir izšķīdis.

Vai plānojat pasniegt vistu ar Dzadzikis mērci? Šī marināde būs daudz vienkāršāka iespēja: sasmalciniet apmēram pusi glāzes piparmētru lapu līdz gludai, pievienojiet ¼ glāzi eļļas, divas ēdamkarotes sasmalcinātas svaigas oregano, vienu čilli piparu bez sēklām, 2 vai 3 ķiploka daiviņas, puse citronu sulas un pusi citronu sulas un pusi citronu sulas un pusi citronu sulas un pusi citronu sulas un pusi citronu sulas un puse citronu sulas un puse citrona sulas un puse citrona sulas un ir puse citrona sulas un puse. viss citrons. Ticiet man, šī marināde būs visvairāk pārsteidzošākā vistas Šašlikam.

Neapšaubāmi, lieliska marināde iegūs arī tad, ja uz tās pamatnes izmantosit dabisko vai grieķu jogurtu. Kā sagatavoties? Līdz gludai masai sasmalciniet jogurtu, eļļu, dažas ķiploku daiviņas, pusi citrona sulas, sāli ar svaigi maltiem melniem pipariem. Ja papildus tradicionālajai grieķu virtuvei - nav vietas, sezonu ar svaigām pētersīļiem un pievienojiet dažas tējkarotes žāvētu oregano.

Vai vēlaties Indijas aromātus? Izmantojiet ķimenes garšvielas, piparu pulveri un rīvētu ingveru. Mīloša pikantums var pievienot arī kajennas piparu pulveri. Mēs esam rakstījuši vairāk par garšvielu izmantošanu šeit.

Starp citu, nerakstiet riekstu sviestu - to var izmantot ne tikai desertiem. Sasmalciniet riekstu sviestu līdz gludai ar apelsīnu sulu, pusi apelsīnu mīkstumu, pāris ēdamkarotes brūna cukura, dažas ķiploku daiviņas, pāris tējkarotes rīvēta ingvera, čilli bez sēklām, pievienojiet nedaudz sojas mērces.

Mēs marinējam cūkgaļu

Cūkgaļas marināde var būt gan mitra, gan sausa. Mēs apspriedīsim katru no viņiem.

Marinējot cūkgaļas mitru, vissvarīgākais ir atcerēties šos piecus, Cornerstone: sākotnēji izvēlieties šķidrumu (sarkanvīns vai intensīva garša), pēc tam pievienojiet eļļu, pievienojiet spožu sasmalcinātu zaļumu garšu (sīpolu lapas, ķiploki, ingvers) , sezona ar sāli, pipariem un iecienītākajām žāvētajām garšvielām. Nelietojiet šo marinādi, stiklojot gaļu - neapšaubāmi ir atstājusi baktērijas.

Picking, marināde, cūkgaļa

Kā ir mitrie marinēti cūkgaļa? Marinējot cūkgaļu, izvēlieties kivi vai ananāsus - viņiem ir daudz gaļas mīkstinošu enzīmu. Sajauciet šādas sastāvdaļas līdz gludai: puse ananāsu, trešdaļa glāzes sojas mērces, tikpat daudz medus, ¼ glāzes sidra etiķa, divas sasmalcinātas ķiploku daiviņas, ceturtdaļu tējkarotes krustnagliņu pulvera un tējkaroti ingvera pulvera. Ja ananāsu vietā izmantojat kivi, pirms novietošanas marinādē to atsevišķi sasmalciniet ar dakšiņu - tas neatstās sēklu rūgtumu.

Marināde var būt arī sausa - kad gaļu iemasē gaļā. Šāda marināde ir vislabāk piemērota elastīgām cūkgaļas daļām (piemēram, ribām), un to ir viegli ražot, lai sasmalcinātu savas iecienītās garšvielas, piemēram, ķimenes, brūnā cukura, čilli pulvera, kajennas piparu, sāls, sinepju un ķiploku pulvera. Ļaujiet šim maisījumam berzēt gaļu vismaz pusstundu.

Cits garšvielu maisījums, kas sastāv no paprikas, ingvera, kanēļa pulvera, sāls, maltu pipariem, kajennas pipariem, būtu daudzpusīgāks risinājums.

Vai jūs gatavojaties marinēt liellopu gaļu?

Faktiski liellopa gaļas steika garša ir lieliski atklāta bez marinādes. Ieteicams pielikt vislielākās pūles, izvēloties kvalitatīvu liellopa gaļu, bet nesagatavojot marinādi.

Lieliska liellopu gaļas marināde, ja to varētu saukt, ir sāls, pipari un kāda viena garšviela, kas piešķirs smalku pēcgaršu. Rozmarīns, timiāns, gardēžu garšvielu sāļi būtu pārsteidzoši.

Špaktele

Pirmkārt, stiklojot gaļu, izmantojiet rozmarīna, timiāna vai salvijas kušķi, nevis parastu slotiņu. Kad garšaugi pieskaras karstajai gaļai, viņu eļļas tiek izlaistas, lai steikiem būtu papildu pikants.

Ir arī svarīgi atzīmēt, ka špakteles, it īpaši, ja tajā ir cukurs, nevajadzētu pārāk agri ieeļļot - steiki sadedzinās.

Picking, marināde, stiklojums, špakteles

Ievietojot liellopu gaļu vai cūkgaļu, plaši izplatītā granātas sulas glazūra Kaukāza valstīs būs skaista. Kā to sagatavot? Pannā apcepiet sasmalcinātu spuldzi, pievienojiet granātābolu sulu, pēc tam maisījumu garšojiet ar sāli, pipariem, medu un svaigu timiānu. Turklāt jūs varat pievienot sarkanvīnu vai citronu sulu. Sildiet, līdz tiek uzklāts šķidrums.

Vistas gaļa ir skaisti piemērota aprikožu glazūrai: sajauciet glāzi aprikožu ievārījuma, trīs ēdamkarotes olīveļļas, divas ēdamkarotes sojas mērces, ēdamkaroti Dizon sinepju, ēdamkaroti smalki sasmalcinātu ķiploku un vienu smalki sasmalcinātu chalapa.

Tie, kam patīk pikanta garša un gaļa, ir glazēti ar mājās gatavotu viskija glazūru. Kā sagatavoties? In a pan, fry a tablespoon of garlic and onion powder, add a spicy sauce, add a glass of pineapple juice, half a glass of favorite whiskey, add two cubes of beef broth, one and a half glasses of brown sugar and even four ēdamkarotes Vusser mērces. Kad masa vārās, samaziniet siltumu un 15 minūtes. Pavārs.

Cūkgaļas šķiņķis būs lieliski piemērots mango un ingvera glazūrai. Katliņā sildiet pusotru ēdamkaroti svaigi rīvēta ingvera ar glāzi mango ievārījuma. Pēc tam pievienojiet pusi tējkarotes zemes krustnagliņu, pievienojiet ¾ glāzi brūnā cukura. Sildiet, līdz cukurs ir izšķīdis un iegūst biezu gludu masu.

Zivis ir lieliski piemērotas kļavu sīrupa glazūrai. Sajauciet ¼ glāzi kļavu sīrupa ar tējkaroti kūpinātu papriku, šķipsniņu kajennas piparu, divas tējkarotes malta kardamona, pievienojiet sāli un svaigi maltus melnos piparus.

Picking, marināde

Ko var un nevar laistīt gaļu?

Kāpēc laistīt gaļu? Jūs, iespējams, pamanījāt, ka taukainas gaļas grils vai šķīvis uz grila vai šķīvja vienmēr noplūst daudz tauku. Tieši šī iemesla dēļ to vajadzētu padzirdīt.

Visbiežāk gaļas laistīšanai izmanto karstu ūdeni vai buljonu. Tauki nav piemēroti gaļas laistīšanai, jo tas tikai izžūst gaļu. Nelietojiet laistīt arī atlikušo marinādi - tajā var būt neapstrādātas gaļas baktērijas.

Laistīšanu var izmantot arī ar nelielu ūdeni, kas atšķaidīts ar krējumu - īpaši zaķiem. Lai iegūtu gaišāku gaļas garšu, piemēram, cūkgaļu vai liellopu gaļu, dodiet pikantu garšvielu - ūdens alu.

Ieteicams laistīt gaļu no oglēm - pretējā gadījumā būs atvērta liesma.

gaļas marinēšana, gaļas marinēšana, marinējumi, gurķi, vistas gaļa, cūkgaļa, liellopu gaļa, spēle

 

Sagatavots saskaņā ar VMG grila Bībeli.

Eelmine postitus
Järgmine postitus
Tagasi TIPS

Jäta kommentaar

Pange tähele, et kommentaarid tuleb enne nende avaldamist heaks kiita.