Grilēti ananāsi ir atšķirīgi - cepts ar deserta piparmētru, medu, ķiršu alus mērci un pasniegts ar ēdamu saldējumu.
Ieteicams cept ananāsus, kad vāks ir pārklāts, bet ar nelielu recepti*pielāgošanu*var arī cept atvērto grilu.
4 porcijām būs nepieciešams:
- 1 ananāss
- 150 ml ūdens
- 50 g deserta mērces (recepte zemāk)
- Ēdams saldējums (pēc garšas)
Ieteicams pagatavot mērci no agrāk. Viņam būs nepieciešams:
- 200 g medus
- 1 kanēļa nūjas
- 2 zvaigžņu anīss
- 2 kardamoni
- 1 l ūdens
- 500 ml ķiršu alus
- Saujas svaigas piparmētras
Deserta mērces sagatavošana: Izšķīst medu, samaisiet ar sasmalcinātiem garšaugiem, garšvielām, atšķaida ar ūdeni un ķiršu alu. Ļauj atdzist un pēc tam pievienot piparmētru. Izplūst caur sietu. Uzglabāt glāzē ledusskapī.
Deserta sagatavošana:
- Sajauciet ūdeni ar deserta mērci. Neragājiet ananāsus, apakšā berzējiet tikai dažus dziļākus dobumus.
- Kamēr ananāsi ir atļauti ananāsā, ananāsi tiek glabāti plastmasas maisiņā. Injicējiet mērci un apmēram stundu cepiet ananāsus.
- Pēc tam sagrieziet ananāsus uz pusēm un sagrieziet 1 cm sekcijās. Pasniedz ar saldējumu.
*Padoms: Ja jūs cepat ananāsus atvērtā grilā, vispirms sagrieziet sloksnēs, ievadiet mērci un pēc tam cepiet.