Šajā karstumā tikai pusstunda tiek pagatavoti tikai viegli, itāļu salāti! Ja jūs dalīsities mazākās porcijās, pat divpadsmit cilvēku garšos.
Nepieciešamība:
- 1 kg tomātu
- 1 bagete
- 150 ml olīveļļas
- 1 mazs sarkanais sīpols
- 2 vidēja lieluma ķiploku daiviņas
- 1 a. Š. sinepes
- 2 a. Š. Sarkanvīna etiķis
- Svaigi malts melnais pipars
- 12 smalki sasmalcinātas bazilika lapas
- Sāls pēc garšas
Veidošana:
Sagrieziet tomātus mazākos gabaliņos, ievietojiet sietā, zem kura bļoda ir paredzēta mērcei. Apkaisiet tomātus ar sāli, samaisiet un atstājiet 15 minūtes, lai iztukšotu sulu.
Kamēr tomāti atpūšas, uzkarsē grilu līdz 180 ° C C. Sagrieziet bageti kodumā, samaisiet ar nelielu eļļu un apmēram 15 minūtes apcepiet uz grila netiešā karstumā, līdz bagets kļūst kraukšķīgs, bet nepārliks stipri. Atstājiet atdzist.
Atlieciet tomātus, satveriet bļodu ar tomātu sulu. Smalki sasmalciniet ķiplokus, sarkano sīpolu, novieto bļodā. Pievienojiet arī sarkanvīna etiķi, pievienojiet sinepes. Sajauciet ar eļļas atlikumu un apkaisa ar sāli un pipariem.
Maisiet grauzdiņus ar tomātiem bļodā. Apkaisiet ar sāli un pipariem vēlreiz.
Pirms pasniegšanas pagaidiet 30 minūtes, lai bagets varētu absorbēt mērci.
Garšīgi!