Cita – un nebūt ne sliktāka, bet dažiem pat pieņemamāka – alternatīva grilētai gaļai ir jūras veltes. Garneles, ķemmīšgliemenes, mīdijas jeb ēdamgliemenes, austeres, purpura lutjānzivis, kā arī citas zivis un jūras veltes, kas gardēžus padara vai trakus, lieliski var izdoties ne tikai jūras krastā, kur saules svelmi atvēsina viegla brīze.
Grilētas jūras veltes var kļūt par ēdienu numur viens arī pašu pagalmā, uz balkona vai terases, baudot ik dienas aizvien skopākās rudenīgās saules peldes. Svarīgākais šai procesā ir pienācīgi novērtēt zivs, austeres vai omāra astes svaru un izvēlēties atbilstošo temperatūru, karstumu un laiku – tad viss izdosies lieliski!
Visiem, kuri noilgojušies pēc zivīm un jūras veltēm, piedāvājam grilēšanas gidu:
Šis gids ir rekomendējoša rakstura – cepšanas process var būt atkarīgs arī no citiem te neminētiem apstākļiem (piemēram, no gaisa temperatūras).
Tāpēc ir svarīgi pārbaudīt cepamā produkta iekšējo temperatūru, tam izmantojot pārtikas termometru. Tā jūs itin viegli uzzināsiet, vai ēdiens ir jau izcepies, bet, galvenais: lai to noskaidrotu, ēdiens nebūs jāpārgriež un nemainīsies tā izskats.
Ja pie jūras veltēm vēlaties baudīt gardus grilā ceptus dārzeņus, iesakām pirms cepšanas iemest aci sadaļā dārzeņu grilēšana gids.
Lai labi garšo!