Neatkarīgi no tā, kur jūs noķērāt lasi: upē, Baltijas jūrā vai tirgū. Ikvienam zvejniekam vai zivju mīļotājam, kurš novērtē šīs zivis ieguvumus un garšu, teorētiski vajadzētu zināt visgaršīgāko smēķēšanas lašu veidu, lai jūs to varētu izmēģināt, ja nepieciešams!
Lasis ir bagāts ar omega 3 taukiem, aminoskābēm, olbaltumvielām, B vitamīnu, kāliju, antioksidantiem - pats galvenais - visas šīs labās īpašības tiek saglabātas smēķēšanas laikā. Tā kā laša gaļa uzlabo sirds darbību, smadzeņu funkciju un vispārēju, speciālisti iesaka to ēst divas vai trīs reizes nedēļā. Smēķēt un ēst - lasis nekad nebūs par daudz!
Kur sākt? Eksperti iesaka pievērst uzmanību vairākiem aspektiem tiem, kuri jau ir pieķerti lasī. Pārbaudiet laša krāsu - izvēlieties pēc iespējas gaišāku. Pārliecinieties arī, vai smarža ir laba, un lasis nav iestrēdzis. Visbeidzot, ieteicams izvēlēties fileju filejas, kas sagrieztas no zivju vidus, centra - lielākā daļa gaļas.
Ir svarīgi izvēlēties uzticamu un kvalitatīvu smēķētāju - tomēr tas veic vissvarīgāko darbu.
Recepte
Nepieciešamība:
Lašu filejas
4 tases ūdens
¼ glāzes košera sāls
¼ tase brūnā cukura
2 lauru lapas
1 sagriezts selerijas kāts
Tasi sasmalcināta fenheļa
½ glāzes sagriezts sīpols
2 sagrieztas ķiploku krustnagliņas
Tikai trīs soļi, un jūs nobaudīsit garšīgi kūpinātu lasi:
Marinējoši. Pirmkārt, pirms smēķēšanas laša fileja jāsagriež sloksnēs un pēc tam iemērc sālītā ūdenī, marinādē, lai iegūtu garšu, absorbēt nepieciešamo sāls daudzumu.
Sajauciet visas iepriekšminētās sastāvdaļas, iemērciet lasi un ievietojiet ledusskapī ar visu konteineru. Atstājiet 8 stundas, ja filejas gabali tiek sīkāk sagriezti. Visu dienu turiet biezākus gabaliņus sālījumā.
Nekad nesaglabājiet zivis vairāk nekā trīs dienas - tas būs bīstami siers, pārliecināts.
Smēķēšanas lasis ir vispiemērotākais nedaudz sāļām vai saldām garšvielām, marinādei. Piemēram, vienai un tai pašai siera marinādei varat pievienot kādu saldu sīrupu - tas garšu iegūs jaunas krāsas!
Kas padara šādu sālīšanu noderīgu? Tas noņem zivju lieko mitrumu un vienlaikus lasis absorbē nepieciešamo sāls daudzumu.
Žāvēšana. Mēs neiesakām šo kustību: pat ja jūs steidzaties, jūs vēlaties smēķēt un garšu.
Izvelciet lašu no marinādes un ļaujiet nožūt. Nosusiniet vēsā vietā, 2 līdz 3 stundas. Tādā veidā uz virsmas veidojas plēve, kas smēķē visvairāk dūmu aromātu!
Karsta smēķēšana 80 ° C temperatūrā Apmēram stundu smēķē mazus laša fileju gabaliņus, apmēram četras stundas biezāki. Pārbaudiet zivju iekšējo temperatūru: ja tā sasniedz 60 ° C, un gaļas filejās ir parādījušās atsevišķas sekcijas - vilkšana un garša.
Garšīgi!