Teie ostukorv

Teie ostukorv on tühi

Ką kepa pasaulis?

Ko cep pasaule?

Bārbekjū un grilēšanas tendences var noteikt gandrīz katrā pasaules valstī. Kāpēc ir tā, ka? Viena lieta ir skaidra - grilēšana ir viena no vissvarīgākajām socializācijas un kultūras formām. Galu galā ir pieņemamāk sazināties pie galda, kas ielādēts ēdienreizē.

Mēs aicinām jūs iepazīties ar globālajām grilēšanas tendencēm. Mēs nemelosim, daži no tiem var izraisīt kultūras šoku. Bet kas zina - varbūt šie ēdieni dos drosmi improvizēt.

Argentīna

Runājot par Argentīnu, mums jāpiemin liellopu gaļa un tradicionālais ogļu vārīšanas veids - Asads; Sākotnēji lielo malku sadedzina līdz oglēm, tad grils tiek cepts ne tikai steikos, bet arī Čorizo vai tas ir Morcillo desas, cūku zarnas, sānu, šķiņķa griezums, Provolents siers un vēl vairāk. Ja jūs apmeklējat Argentīnu un piedāvājat jums pēc garšas Parallada, Ziniet, ka tas ir daudzveidīgs grila ceptu gaļas komplekts.

Kā sagatavots Asads? Gaļa tik tikko ir sālīta tieši pirms cepšanas. Mērce ir aromatizēta tikai ar gaļu, kad cepta.

Arī Argentīnas izteiksmē tas ir jāpiemin Chimichurri; Tā ir gaļas mērce, kas izgatavota no sasmalcinātiem pētersīļiem, olīveļļas, oregano, ķiplokiem un vīna etiķa. Šo tradicionālo variantu var aromatizēt ar ķimenēm, timiānu, papriku, citronu, baziliku vai koriandru. Ja vēlaties, Chimichurri Var izmantot gaļas marinādes vietā.

Brazīlija

Apmeklējot Brazīliju, jūs vēlaties nobaudīt grauzdētu gaļu, būs noderīgi atcerēties vienu vārdu - Churrasco. Rodīss Nebrīnieties, redzot viesmīļus, kas staigā pa zāli ar milzīgiem gaļas iesmiem. Visiem viesiem, kuri pauž savu vēlmi, viņi samazina vēlamo gaļas daudzumu. Dekorē jums tiks piedāvāti cepti kartupeļi, cepti banāni, zaļie lapu dārzeņi, melnās pupiņas vai rīsi.

Filipīnas

Lekons - Tas ir spāņu ēdiens, īpaši izplatīts Filipīnās. Pasūtot Lekons, jums būs sivēns vai daļa no tā uz iesma. Sākotnēji sivēnmāte tiek berzēta ar garšvielu maisījumu, pēc tam dārzeņu un garšaugu iekšpuse ir pārklāti. Sivēns vairākas stundas cep virs oglēm.

Sivēns tiek pastāvīgi padzirdīts ar špakteli, izraisot viņa ādu pikantu un kraukšķīgu. Mēdz teikt, ka kraukšķīga āda ir visvairāk kārotākā sivēna daļa.

Lekons ir katra svētku galvenā ass. Šo ēdienu pasniedz ar biezu aknu mērci.

Grieķija

Nacionālais grieķu bārbekjū ēdiens uz iesmiem ir Souvlaki; Tie ir mazi gaļas gabali (vistas gaļa, jēra gaļa, cūkgaļa), pārmaiņus ar dārzeņiem. Pārsvarā šādi iesmi tiek pasniegti ar ceptu kartupeļiem vai pitas maizi. Protams, iesmi ir aromatizēti ar dažādām mērcēm.

Arī šajā Vidusjūras štatā viens no populārākajiem grila ēdieniem ir dažādu veidu kalmāri.

Havaju salas

Šīs salas vizītkarte ir Kalua Sivēns; Tās cepšanas metode patiešām ir netradicionāla.

Kalua nozīmē bedri, un tas ir galvenais sivēnmātes sagatavošanas metodes mājiens: gandrīz divu metru attālumā bedre, tik sauktā tā sauktā Es ņemu, tā dibens ir izklāts ar karstiem akmeņiem. Pēc tam sivēnmāte, kas ietīta banānā vai tējas lapās, tiek nolaista un apglabāta zem smiltīm un zemes, atstājot apmēram piecas stundas.

Pēc sivēna rakšanas malto gaļu sajauc ar taukiem, kas izdalās cepšanas laikā.

Indija

Tradicionālā Indijas bārbekjū ir tik sauktā Tandārs; Tā ir augsta, cilindriska, katlam līdzīga krāsns ar malku vai ogles, kas sadedzinātas apakšā. Arī šādi grila ir cepti un tradicionāli Indijas Naan maize; Mīklas plācenīši tiek pielīmēti pie grila sienas tuvu augšējai atverei. Naans Maize tiek cepta tikai dažās minūtēs. Tikmēr gaļa tiek caurdurta uz metāla iesmiem, kurus vertikāli ievieto grila.

Indonēzija

Tipisks ēdiens - gaļa, kas sasieta uz koka iesmiem, pagatavota Satraukt bārbekjās. Šādi iesmi ir cepti abos ielu tirgotāju vagonos, restorānos un vietējās mājās.

Indonēzijā Satraukt Daudzos un dažādos variantos ir daudz variāciju. Receptes un konkrēti nosaukumi ir atkarīgi no reģiona. Piemēram, Sate madura Trauks nāk no Maduras salas. Parasti to izgatavo no aitas, delikates ar biezu saldu sojas mērci. Cālis Sate madura Pārsvarā pasniedz ar zemesriekstu mērci. Protams, abas iespējas tiek pasniegtas ar rīsiem vai banāniem, kokosriekstu, iesaiņotiem rīsu plācenīšiem. Kopumā vairāk nekā 40 dažādu Satraukt varianti. Daži no viņiem nāk ar bruņurupuci, zušiem, vēršu zarnām, kazām un citu gaļu.

ASV

Amerikāņu bārbekjū sasniedz 1800. gadu, kad nabadzīgie zemnieki aizdedzina sivēnus. ASV tagad ir pirmā valsts, kas ienāk prātā, kur ir plaši izplatīta grila un bārbekjū kultūra.

Cūkgaļā dominē cūkgaļa ASV bārbekjū, lai gan vistas gaļa ar liellopu gaļu pakāpeniski iegūst popularitāti. Neapšaubāmais līderis un globālais simbols ir izsmalcināti.

Jamaika

Kā jūs darāt bez Jamaikas vistas? Vietējiem ir daži triki, kas padara viņu ceptu vistu ārkārtīgi sulīgu. Vispirms tas ir marinēts tradicionālajā paraut marināde. Noteikti ir daudzi veidi, kā sagatavot šo marinādi, bet pamats vienmēr ir aromātu piparu, timiāna, sīpolu, īpaši pikanto vietējo čilli sugu, svaiga ingvera un sojas mērces suga.

Nākamais solis, kas gaļai piešķir īpašu garšu, ir tas, ka tā tiek cepta nevis uz grila, bet gan uz koku zariem, kas novietoti virs gruzdējošajām oglēm. Tas absorbē gaļu izdalīto eļļu.

Visbeidzot, gaļu sagriež mazos kraupās, lai labāk absorbētu paraut mērce. Mērce ir tikai nedaudz šķidrāka konsistence nekā marināde.

Japāna

Trūkst tradicionālo restorānu Teppanyaki bārbekjū. Tie ir elektriski grili ar plakanu virsmu, uz kuras ēdiens tiek cepts restorāna viesos. Arī valstī ir izmantoti valstī un zemu pārnēsājamu Hibachi bārbekjū. To pamatā ir alumīnija vai čuguna katls ar cepšanas režģi virsū. Maltīte tiek cepta, izmantojot ogles.

Šīs bārbekjū un uz tām ir cepti Jakitoris Trauki ir biežs skats gan uz japāņu restorāniem, gan piknika parkiem. Nepieciešams atribūts - apļveida, garu ventilators Uchiwa, kuru maiznieki tiek ventilēti ar oglēm.

Jakitoris - Tas ir vispārīgs maltītes nosaukums, kas piesaistīts koka iesmiem. Vēl viens nosaukums ir ushiyaki nozīmē to pašu. Šādi iesmi ir izgatavoti no gaļas, dārzeņiem un jūras veltēm.

Jaunajā gadā japāņi tradicionāli cep bārbekjū Šioyaki; Bieži bieži uz grila cept japāņu baklažānā Yaki Nasu un Nepamatots - plānas liellopa lentes.

Ķīna

Ķīna ir vienkārši pārāk liela, lai būtu tikai viena tradicionāla gaļas cepšanas metode. Mūsdienās ir zināmas pat vairākas pamatskolas. Pirmais ir tas Chuanr; Lieli gaļas gabali (galvenokārt jēri), kas ir bagāti ar ķimenēm, tiek cepti uz iesmiem.

Vēl viens gaļas vārīšanas veids tiek saukts Char si; Šai bagātīgajai Kantonijas kulinārijas pasaulei ir ierasts nobaudīt cūkgaļu ar medus garšvielu maisījumu, tumšas sojas mērces, sarkanās pupiņu pastu, Hoisīns mērce, rīsu vīns un sarkanā pārtikas krāsviela. Cūkgaļu cep uz iesma.

Koreja

Bulgogi ir viens no populārākajiem vietējiem ēdieniem. Bulgogi ir izgatavots no īpaši plāni sagrieztas marinētas liellopa gaļas. Arī korejiešiem patīk cept Galbi; Tās ir marinētas liellopu gaļas vai cūkgaļas ribas.

Kā atšķirt korejiešu restorānu? Katra galda vidū katra galda vidū ir iebūvēts neliels, parasti oglekļa bārbekjū. Uz tā viesi paši cep steikus. Šīs bārbekjū ir uzbūvētas īpašās tauku atvilktnēs. Tas ir gaļas tauki, kurus vēlāk var izmantot lieliskas mērces vietā.

Kolumbija

Kolumbijā liellopu gaļas griezums ir ļoti interesanti cepts - Lomo al slazds; Sākumā to viegli iegremdē, pēc tam iesaiņo kokvilnas virtuves dvielī un nolaiž ogles. Viena puse tiek cepta tieši deviņas minūtes, otra vēl astoņus. Protams, dvielis pilnībā deg.

Kolumbieši visvairāk lepojas ar steika iekšpusi, un ārpuse ir grauzdēta. Tiesa, lai noteiktu, vai gaļa ir cepta un piemērota ēšanai, viņi izmanto pārtikas termometrs.

Dienvidāfrika

Mēs, iespējams, nemelēsim, sakot, ka vietējie iedzīvotāji neiziet no dienas bez Brai bārbekjū. Tas pat ir veltīts 24. septembrim-nacionālajam Brai diena.

Lielākoties grila steiki, vistas steiki, cūkgaļas notis ir ceptas, bet vietējie favorīti tomēr ir Boerewors vai aitas Šašliks. Boerewors - Tā ir liellopu gaļas, aitas un cūkgaļas desu spirāle, kas aromatizēta ar dažādu garšvielu maisījumu.

Tītars

Mēs nebrīnīsimies, sakot, ka Turcija ir slavena ar dažāda veida kebabiem, taču ir svarīgi arī pieminēt tradicionālo Izgara Kofte trauks. Tas nav nekas vairāk kā grauzdēšana, kas izgatavota no jēra, liellopa vai tītara. Pirms vārīšanas gaļas mīne tiek vienkārši sajaukta ar sasmalcinātiem sīpoliem un garšvielām.

Tuvie Austrumi, Centrālāzija

Atrasties šajā reģionā pēc garšas šihs Kebabi ar gaļu, kas pagatavota uz metāla iesma. Tradicionāli vietējie iedzīvotāji izvēlas jēru, bet arī ceptu liellopu gaļu, kazas gaļu, cūkgaļu, vistu vai zivis.

Vjetnama

Pēdējā vieta, par kuru mēs apspriežam, Vjetnama, noteikti nav nolaidusies uz iepriekš apspriesto.

Vietējiem iedzīvotājiem ir ierasts cept vietējos delikateses bārbekjū: sikspārņos, vardēs, pat žurku gaļā. Arī eksotiski skanošā čūsku gaļa tur ir ļoti populāra, un tā tiek novērtēta ar bagātīgo olbaltumvielu saturu.

Ja jūs neuzskatāt sevi par milzīgu gardēžu, atrodoties Vjetnamā Ors Nuong; Jums būs marinēts cūkgaļas griezums, kas cepts uz koka iesmiem.

Ja jūs precīzi nezināt, kad maltīte būtu jācieš tiešā veidā, kad netiešā karstumā, varat uzzināt pēc teksta lasīšanas šeit.

Sagatavots saskaņā ar VMG grila Bībeli.

Eelmine postitus
Järgmine postitus
Tagasi TIPS

Jäta kommentaar

Pange tähele, et kommentaarid tuleb enne nende avaldamist heaks kiita.