Teie ostukorv

Teie ostukorv on tühi

Ką daryti ir ko nedaryti kepant kepsninėje!

Ko darīt un nedariet, cepot bārbekjū!

Daži padomi Grilli.lt un Weber, ko darīt, nevis cept bārbekjū!

 

  • Katru reizi silda. Ja cepšanas režģis nav pietiekami karsts, ēdiens pielīmēs, un tas, iespējams, nav pareizi grauzdēts. Pat ja recepte norāda uz cepšanu uz zemas siltuma vai vidējas uguns, vienmēr karsējiet bārbekjū ar maksimālu uguni. Atveriet vāku, palieliniet siltumu, pārklājiet vāku, atstājiet cepšanas grilu līdz desmit minūtēm vai līdz termometrs sasniedz 260 ° C uz vāka.

  • Negatavojiet ēdienu uz netīra grila. Nelieciet ēdienu uz cepšanas grila, kamēr tie nav iztīrīti. Grila atlikums darbojas kā līme un ievēro tikko ceptu ēdienu. Pareizi notīriet grilu, lai pagartu mūsdienu dienvidu vakariņas. Kad grils ir iesaiņots, noslaukiet tos ar suku ar metāla sariem, līdz tie ir tīri.

  • Skatieties, ko jūs darāt. Pirms grila ieslēgšanas pārliecinieties, ka viss nepieciešamais ir pie rokas. Neaizmirstiet ēdiena gatavošanas instrumentus, eļļas greats un garšvielu ēdieni, mērces, tīras pārtikas produkti. Virtuve ne tikai neļauj baudīt komunikācijas un cepšanas procesu, bet arī ir iespējams sadedzināt ceptu ēdienu. Franču šefpavāri tiek saukti par "mise en Place". Mēs to saucam par dalību.

  • Pārliecinieties, ka jums ir vieta, kur pārvietoties. Ja jums ir pārāk daudz pārtikas uz grila, jūs nevarēsit brīvi to bez maksas. Vismaz ceturtdaļai režģa ir jāatklāj, un starp pārtikas produktiem ir jābūt pietiekami daudz brīvas vietas, lai viegli piekļūtu un pārlūkotu. Reizēm cepšanas laikā ir nepieciešams ātri pārnest pārtiku no vienas režģa uz otru. Saglabājiet pietiekami daudz brīvas vietas.

  • Nepārslogojiet. Vāks ir paredzēts ne tikai pārtikas aizsardzībai no lietus. Vissvarīgākais tā mērķis ir neļaut gaisam iekļūt pārāk daudz gaisa, nevis atbrīvot pārāk daudz siltuma un smēķēt. Kad vāks ir aizvērts, cepšanas režģis ir karstāks, ēdiens tiek cepts ātrāk, dūmu garšviela paliek garāka un tauki tiek bieži aizdedzināti. Pārklājiet vāku!

  • Apgriezties tikai vienu reizi. Vai varētu būt kaut kas labāks par gaļīgu, labi apcietinātu gaļu ar karamelizētu garšvielu? Jūs to sasniegsit, turot pārtiku vienuviet. Dažreiz mēs pagriežam ēdienu, pirms tas kļūst par vēlamās krāsas krāsu un garšu. Praktiski jebkurā gadījumā pārtika ir jāplāno tikai vienu reizi. Lietojot to biežāk, vāks tiek atvērts pārāk bieži. Vienkārši ļaujiet bārbekjū darīt savu darbu.

  • Ziniet, kad jums jāsamazina ugunsgrēks. Ja cepšana dažreiz ir vissvarīgākā lieta, kas jāapstājas laikā. Uzticamākais veids, kā pārbaudīt, vai ēdiens ir cepts, ir tūlītēja termometra pirkšana. Šī noderīgā ierīce ļaus jums pamanīt brīdi, kad ēdiens ir optimāli cepts.

  • Nebaidieties eksperimentēt. Sešdesmitajos gados cepšana bārbekjū nozīmēja vienīgo lietu: uz atvērtās liesmas līdz oglekļa sadedzinātai gaļai (un tikai gaļai). Mūsdienās nav nepieciešama virtuve, lai pagatavotu vairāku braukšanas pusdienas. Uz bārbekjū var pagatavot uzkodas, rotājumus un pat desertus.
Eelmine postitus
Järgmine postitus
Tagasi TIPS

Jäta kommentaar

Pange tähele, et kommentaarid tuleb enne nende avaldamist heaks kiita.