Kādi Ziemassvētki bez īpaša ēdiena uz svētku galda? Viens no populārākajiem akcentiem ir pīle. Virtuves profesionāļi no Unilever pārtikas risinājumi Piedāvā pagatavot šo īpašo ēdienu, kuru iedvesmojusi franču klasiskā virtuve.
Renalds Bujok, Unilever pārtikas risinājumi Baltijas valstu galvenais šefpavārs tika papildināts ar Ziemassvētku akcentiem: perfekti līdzsvarotu kanēli, zvaigžņu anīsu, apelsīnu garšu un aromātu. Sagatavošana būs vienkārša, un rezultāts būs nevainojams: nenoteikta, nevainojama pīle ar kraukšķīgu ādu un tiek pasniegta perfekti papildinoša zelta karamelizēta augļu mērce.
Vairāk nekā tas, kā pagatavot pīli, jūs varat aplūkot mērci no tiešās Tiešsaistes nodarbībasun zemāk mēs dalāmies ar detalizētu recepti:
Sastāvdaļas pīles:
- 2 kg pīles
- 2 L ūdens
- 70 g sāls
- 20 g cukura
- 4 zvaigžņu zvaigzne
- 1 kanēļa nūja
- Viena apelsīna miza
- Smēķēšanas skaidas, lai iegūtu dūmu garšu, piem. Holma ozols (nav nepieciešams)
Karamelizētas citrusaugļu mērces sastāvdaļas:
- 50 g cukura
- 2 ēd.k. laistīt
- 2 ēd.k. Sarkanvīna etiķis
- 200 ml svaigi saspiestas apelsīnu sulas
- 2 zvaigžņu zvaigzne
- 100 ml vistas buljona
- 2 ēd.k. Knorr citrusaugļu augu esences
Pīļu ražošana:
- Vāra marinādi no ūdens, sāls, cukura, smaržojot piparus, zvaigžņotus, kanēli, apelsīnu mizu. Pīles ir iemērc ūdenī. Mēs iesakām vismaz dienu.
- Pirms gatavošanās cept izvilkt pīli no trauka ar marinādi. Vāra marinādi un applaucē pīli. Iztukšojiet pīli vai atstājiet stāvēšanu istabas temperatūrā, lai āda varētu nožūt. Tas nodrošinās, ka pīlēm būs tik daudz iecienīts kraukšķīgs, vienmērīgs kutikulas.
- Cepiet pīli temperatūrā 140–150 grādos netiešā karstumā līdz vēlamajai iekšējai temperatūrai. Lai gaļa nokristu no kauliņiem, iekšējam vajadzētu sasniegt apmēram 90 grādus. Izmantojiet gaļas termometru, lai izmērītu temperatūru
- Ieteicams cept pīli vai būvēt uz plaukts, vai nu ievietots folijas traukā, vai arī zem grila salieciet smērvielu ar trauku. Pīles ir treknas, un karstums, kas ir sācis šķist taukiem virtuves profesionāļiem, ir augstu novērtēts. Viņi dod unikālu garšu kartupeļiem vai dažādiem citiem dārzeņiem un pasniedz. Turklāt konteiners aizsargās ne tikai deflektoru, bet arī liesmas, ko izraisa tauki, ko izraisa tauki.
- Lai iegūtu dūmu smaržu un vēl skaistākas pīles - smēķējiet to. Pīle ir gaišākas garšas gaļa, padarot to par dažādu koku dūmu smaržu. Maigāk, smalki filca, piešķirot zelta krāsu, jūs varat izvēlēties citrons, apelsīns, ābeles čipsi. Tikmēr parastais Lietuvas koks smēķēšanai - alksnis jau piešķirs spilgtu garšu un tumšu krāsu. Daudzpusīga un droša iespēja - olīvkoks, Holmo ozols Koka mikroshēmas.
Mērces ražošana:
- Kamēr pīle gatavo vārīšanu, pagatavojiet mērci: uzkarsē garšvielas traukā, kur pagatavojat mērci.
- Pievienojiet cukuru un pievienojiet ūdeni. Kad cukurs ir izkusis, sildiet katlu uz zemas uguns. Viegli pagrieziet podu sajaukt. Cukurs drīz sāks karamelizēt, iegūt zeltainu krāsu
- Tiklīdz cukurs sāk kļūt zeltains, pievienojiet apelsīnu sulu. Nebaidieties, ka cukurs pieturēsies pie gabala. Pagatavojiet tālāk, viegli sajaucot.
- Pievienojiet etiķa un vistas buljonu, vāriet, līdz mērcei ir pareiza konsistence. Jūs to atradīsit ar karoti: iemērciet to mērcē un izvelciet. Pagrieziet atpakaļ uz augšu un pārvelciet pirkstu. Ja mērce pielīp, neskrien atpakaļ - tā ir piemērota iesniegšanai. Noņemiet katlu no karstuma.
- Ievietojiet izteiksmīgāku, bagātīgu, pilnu garšu sagatavotajā mērcē Knorr citrusaugļu augu esences.
- Jūsu mērcei jābūt skaistām karameļu krāsām, diezgan biezai. Lai sagatavotos, būs vajadzīgas 3-4 minūtes.
Garšīgi!