Min., Cepšana 15 minūtes.
Un kurš gan varētu apgalvot, ka vispopulārākā recepte siltajai sezonai Lietuvā ir cūkgaļas kakls Šašliks? Gandrīz katram lietuviešu valodā noteikti būtu kaut kas, ko teikt par Šašliku marinēšanu, cepšanu vai iecienītākajām gaļas garšvielām.
Sastāvdaļas
5 Shashlik iesmi būs nepieciešami:
- 1 kg cūkgaļas kakla (pietiekami tauki)
Par marinēšanu:
- 1 glāzes sausa baltā vīna
- 1-2 ēd.k. Dažādu piparu malts maisījums (pēc garšas)
- 3-4 žāvētas lauru lapas
- 0,5 ēd.k. sāls
Ceptiem dārzeņiem:
- 3 gab. dzeltenas sīpolu galvas
- 3 gab. zilās sīpolu galvas
Bārbekjū cepšanai:
- 6-7 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļa
Sagatavošana
Vissvarīgākais, lai ceptu labu Šašliku, ir svaiga un laba gaļa. Es sagriezu mazgāto cūkgaļas kaklu 3 cm izmēra gabalos.
Es ieleju sasmalcinātu gaļu ar glāzi sausa baltā vīna un nogaršoju piparu maisījumu un lauru lapas. Labāk ir nepievienot sāli marinētajai gaļai, jo tā izvelk mitrumu vai maz pievieno garšas līdzsvaru. Es marinēju gaļu 1,5-2 stundas, un nav ieteicams marinēt ļoti ilgu laiku.
Es sagriezu sīpolu galvas 8 gabalos. Uz spīlas pārmaiņus ar gaļu es valkāju dažādu krāsu sīpolu gabalus.
Es svaidīju režģa grilu ar eļļu. Es gatavoju ļoti karstu oglekli.
Es apmēram 2-4 minūtes cepu Šašliku uz ļoti karstajām oglēm, līdz gaļa ir grauzdēta un kļūst kraukšķīga, tad apgriezu to otrā pusē.
Šajā posmā gaļa nav stabili jāplāno, un no otras puses to pārlej tikai tad, kad tā ir pietiekami brūna. Gaļas grauzdēto pusi izpletu ar eļļu. Gaļas grauzdēšana augstā temperatūrā padara šašliku kraukšķīgu un sulīgu, jo kraukšķīga kraukšķīga garoza neļauj gaļai zaudēt dabisko mitrumu.
Kad gaļa jau bija pietiekami grauzdēta, vēl 6-8 minūtes. Es to cepu uz vidējām oglēm, līdz tā laiku pa laikam bija pilnībā cepta ar eļļu.
Mēs ēdām Šašliku, jo tam pieder, saskaņā ar labām tradīcijām ar beztaras vārītiem rīsiem, svaigām sīpolu lapām un kvalitatīvu tomātu mērci. Pie steikiem mēs baudījām to pašu sauso balto vīnu, kur es marinēju gaļu.
Garšīgi Šašlik!
Recepte avots: sezonas virtuve