Jūsu grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Graikiškai kepta ėriuko kulšis kepsninėje

Grieķijas aizraujoša jēra potīte bārbekjū

Porciju skaits: 6. Sagatavošanās laiks: vārīšana 2H., Cepšana 25 minūtes.

Siltās sezonas sākumā es pēc iespējas vairāk cepu savu jauno ogļu bārbekjū. Man vienmēr bija interese par to, kā bārbekjū cept lielu gaļas gabalu, lai tas nedeg no augšas un būtu labi cepts un sulīgs iekšpusē. Šis jēra steiks iznāca. Es guvu iedvesmu no Lietuvas grilu čempionāta Druskininkai pirms nedēļas. Tātad jūsu tiesas recepte ir grieķu cepta jēra gaļa bārbekjū.

Sastāvdaļas

Jērs un marināde:

  • Jēra potīte ar kaulu (apmēram 2 kg gaļas jau kaulu)
  • 250 ml. dabiskais jogurts
  • 1 citronu sula un rīvēta miza
  • 4 ēd.k. Aukstā -kvīnēta olīveļļa
  • Daži zariņi svaiga rozmarīna
  • Daži zariņi svaiga timiāna
  • pāris sauju svaigu sasmalcinātu piparmētru
  • 1 ēd.k. malta piparu maisījums
  • 1 ēd.k. sāls

Kad gaļas špakteles cepšana:

  • 3 ēd.k. izkausēts sviests

Mērcei un iesniegšanai:

  • 250 ml. dabiskais jogurts
  • Saišu redīsi
  • sauja sasmalcinātas svaigas piparmētras
  • 2 ēd.k. Aukstā -kvīnēta olīveļļa
  • 1 ēd.k. Citronu sula
  • malts melnie pipari un sāls (pēc garšas)
  • Svaigas salātu lapas (iesniegšanai)

Sagatavošana

Pirmkārt un galvenokārt, ar vīrieša palīdzību es atteicos no jēra enkura, t.i. Mēs no viņas noņēmām kaulu un izplatījām to kā grāmatu.

Marinādē es berzēju mērci elektriskajā rīvē, līdz visi garšaugi tika sasmalcināti un sajaukti ar jogurtu.

Gaļu marinēju ledusskapī jogurta-prieskonys mērcē apmēram divas stundas (iespējams, pa nakti).
Bārbekjū vīrietis sagatavoja vidēju karstu oglekli.

Es 2-3 minūtes grauzdēju gaļu no abām pusēm tiešā karstumā, t.i. virs oglēm.
Kad jēra gaļa jau bija grauzdēta, es turpināju to cept uz netiešas uguns, t.i. Bārbekjū vienā pusē karsēja ogles, un, no otras puses, gaļa cepa (gaļa grauzdēja nevis virs oglēm, bet blakus tām). Tādā veidā apcepot gaļu, kotlete jāizmanto. Manā slēgtajā bārbekjū termometrs uz vāka uzrādīja 200 grādus. Gaļa tika cepta 25 minūtēs, laiku pa laikam to pagriežot no otras puses un ar špakteli uzklājot sviestu.

Gatavojot gaļu, es pagatavoju mērci: smalki rīvēju redīsu, sajaukts ar sasmalcinātu piparmētru un piepildītu ar jogurtu un atlikušajām garšvielām.

Es desmit minūtes atstāju ceptu gaļu, lai stāvētu, pēc tam sagrieztu plānos šķiedras gabaliņos.

Es nodrošināju jogurta mērci un salātu lapas. Mēs ēdām gaļu ar rokām, ieskrūvējot to salātu lapās un krāsojam jogurta mērci.

Garšīgi steiki!

Recepte avots: sezonas virtuve

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts
Atgriezties pie Padoms

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms komentāru publicēšanas tie ir jāapstiprina.