Jūsu grozs

Jūsu grozs ir tukšs

Jautienos steikas su ožkos sūriu

Liellopa steiks ar kazas sieru

Portu skaits: 4. Sagatavošanas laiks: vārīšana 15 minūtes, cepšana 6-7 minūtes.

Daudziem gaļas cienītājiem, iespējams, ir siekalas, kad domājat par liellopa gaļas steiku (steiku). Cilvēce tūkstošiem gadu ir ēdusi liellopu gaļas steikus. Saskaņā ar leģendu, pirmo īsto steiku nejauši ražoja Romas impērijas garīdznieks. Kopš viduslaikiem lielākā daļa Ziemeļeiropas liellopu gaļas steikus sauc par starptautisku terminu steiku. Šodien mēs iesakām izmēģināt šo recepti - liellopa steiku ar kazas sieru.

Sastāvdaļas

  • 4 liellopu gaļas filejas steiki, 200 g katrs - tiem jābūt apmēram 2 cm bieziem
  • 400 g ķiršu tomātu
  • 12 timiāna zariņi
  • 4 kazas siera šķēles
  • eļļa
  • sāls un pipari

Sagatavošana

Garšojiet steikus abās pusēs ar sāli un pipariem.
Mēs mazgājam ķiršu tomātus, apkaisa tos ar eļļu un sezonu ar sāli un pipariem.
Mēs notīrām timiānu, atdalām lapas no kātiem un labi sasmalcināmies.

Sagatavojiet bārbekjū tiešai cepšanai, uzkarsējiet to līdz aptuveni 225 ° C C. Mēs pievienojam liellopa gaļas steiku grauzdēšanu. Pēc 3 minūtēm apgriezieties, uz katra gaļas steika ievietojiet kazas siera gabalu un apkaisa ar timiānu. Cep vēl 3 minūtes.

Liellopu gaļas steiks ir gatavs, kad iekšējā temperatūra sasniedz 58 ° C (vidēji labi).
Ir vairākas metodes, lai pārbaudītu, vai steiks tiek cepts vēlamajā līmenī. Amerikāņi nepaļaujas uz jēgu un to, ko parāda viņu rokassomu bultas, bet tikai termometrs, lai izmērītu steika temperatūru: jūs ievietojat vidusdaļā 30 gadu vecumā, un viss ir uzrakstīts uz jūsu plaukstas:, jo steiks ir cepts ar vidēju aku (vispopulārākā cepšanas pakāpe). Ja sarkanās gaļas attēls steika vidū ir kaitinošs, pagaidiet, kamēr temperatūra paaugstināsies vēl augstāk.

Lai būtu vieglāk iedomāties:

Vēl viena metode, lai noteiktu, vai steiks ir pareizi cepts, ir pārbaudīt tā maigumu. Gaļai jābūt tieši tādam, kad tās pašas rokas īkšķa plaknes vidējā pirksta nospiediet plaukstā.

Pirms cepšanas beigām mēs novietojam ķiršu tomātus uz grila. Cepiet dažas minūtes, lai tik tikko iesildītos.

Pēc steiku un tomātu noņemšanas no grila ļaujiet tiem pirms pasniegšanas apmēram 5 minūtes atpūsties. Ceptu steiku nevar uzreiz sagriezt, kamēr tas vēl ir karsts, pretējā gadījumā sula ļoti ātri iziet un gaļa izžūst. Saglabājiet steiku pārklātu ar alumīnija foliju un uzkarsējiet plāksnes tur, kur jūs novietojat gaļu uz galda, uzkarsējiet tā, lai steiki tik ātri nesaldētu.

Mēs pasniedzam ar jūsu iecienīto rotājumu, piem. Karamelizētas bietes vai citas tradicionālās piedevas, kas lieliski der ar steiku: cepti svaigi kartupeļi, cepti saldie kartupeļi (saldie kartupeļi), grauzdēti sīpolu gredzeni, tvaicēti brokoļi un/vai sparģeļu pupiņas, svaigi salāti.

Garšīgi!

Iepriekšējais raksts
Nākamais raksts
Atgriezties pie Padoms

Atstājiet komentāru

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirms komentāru publicēšanas tie ir jāapstiprina.