, cepšana 6-7 minūtes.
Vai jūs jau vilināt kaimiņus ar smaržīgiem grila ēdieniem? Ja jums ir šaubas par šefpavāra spējām, nekas tamlīdzīgs! Mēs dalāmies ar jums receptē, kas visiem liks uzticēt jūsu talantu. Tās autors Nerijs Ižganaitis, Lietuvas bārbekjū 2015 čempions! Jūsu laukumam cūkgaļas kakla steiks ir marinēts ar svaigu timiānu un medu.
Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas kakla
- 2-3 zarus svaiga timiāna
- 2-3 ēd.k. medus
- 1 ēd.k. kūpināts piparu pulveris
- 3 ķiploku daiviņas
- 1 ēd.k. Zeme 5 piparu veidi
- 1 ēd.k. Dijonas sinepes
- 2 ēd.k. eļļa
- 1 ēd.k. sāls
Sagatavošana
BBQ leģiona vadītājs Neriju Ižganaitis piedāvā oriģinālāku - lai sagatavotos no kakla, nevis grila.
Lai arī receptē ikdienas sastāvdaļas izmanto gandrīz katrā virtuvē, sagatavotā ir vienkārša, taču rezultāts ir fantastisks! Ģēnijs slēpjas vienkāršībā - vecā labā patiesība.
Vienkārša, bet ne slikta recepte ir cūkgaļas kakla steiks, kas marinēts ar svaigu timiānu un medu.
Sagrieziet cūkgaļas kaklu 2–2,5 cm biezos steikos. Pievienojiet sasmalcinātu timiānu, medu, kūpinātu piparu pulveri, sasmalcinātus ķiplokus, piparus, sinepes, eļļu un sāli pannā. Ar šo marinādi berzējiet kakla steikus un 4-6 stundas atstājiet ledusskapī. Cepiet steikus pēc 6-7 minūtēm 200 grādos uz grila, pannas vai cepeškrāsns.
Garšīgi!