Portu skaits: 6. Sagatavošanās laiks: gatavošana 10 minūtes, cepšana 30–40 minūtes.
Cūkgaļas spilvena ir ieskrūvēta Pancetta - parasti sagatavota, svētku vērsta steika recepte. Mēs mīlam ēdienus, kurus var aizmirst stundu vai ilgāk, un rezultāts joprojām ir satriecošs.
Sastāvdaļas
- 0,5 kg svaigas cūkgaļas muguras
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote sasmalcināta svaiga timiāns
- 1 ēdamkarote sasmalcināta svaiga rozmarīna
- sāls un pipari
- 200 grami plānas sagrieztas sānu pancetta (itāļu vārīta un kūpināta bekona)
- 2 lieli sagriezti burkāni
- 1 liels sīpols
Iesniegšanai:
- svaigs timiāns un rozmarīns
Sagatavošana
Sildiet bārbekjū līdz 230 grādiem.
Šajā laikā mēs sagatavojam cūkgaļas muguras stiprinājumu. Mēs to berzējam ar olīveļļas karoti, apkaisa ar timiānu, rozmarīnu, sāli un pipariem. Mēs novietojam samērcētu cūkgaļu uz apsildāmā bārbekjū grila un labi apcepam no visām pusēm, tāpēc gaļa ir pārklāta ar plēvi, aizverot visu sulu iekšpusē un zaudējot sulu. Cepiet apmēram 3-5 minūtes katrā pusē. Nelietojiet dakšiņu, lietojot vai paceļot gaļas steiku.
Mēs pārvēršam cūkgaļas spilvenu tik vārītu plānā slānī, kas sagriezts “pancetta”. To ir viegli uzklāt ar olīveļļu.
Mēs sajaucam atlikušo olīveļļu ar sasmalcinātiem burkāniem un sīpoliem. Mēs kopā ar cūkgaļu saliekam dārzeņus grauzdēšanas traukā.
Cepiet apmēram 25-30 minūtes, līdz pancetta kļūst kraukšķīga un cūkgaļas iekšpusē ir 68–70 grādi.
Pirms galda griešanas un piegādes mēs ļaujam vārītajai kotlei "atpūsties" 10-15 minūtes.
Garšīgi!