Min., cepot 20 minūtes.
Gaļas ruļļi ar žāvētām plūmēm un pelējuma sieru - šādi ruļļi ziemā ir ļoti ērti, lai ceptu ārā, jo tos var pagatavot mājās iepriekš, un tikai folijas gaļa paliks uz grila grila un vairākas reizes gatavo cepšanu.
Sastāvdaļas
- 10 liesas cūkgaļas muguras gabali (karbonādes)
- 30 žāvētas plūmes (3 katram)
- 1 kaste ar memel zilu ieeļļotu sieru ar zilu pelējumu
- 1 ēd.k. žāvēts timiāns
- sāls, malts melnie pipari (pēc garšas)
Mērcei:
- 5 ēd.k. Biezs grieķu jogurts
- 1 ēd.k. rīvi mārrutki
- 1 ēd.k. Īpaši tīra olīveļļa
- 1 ēd.k. Citronu sula
- 1 ēd.k. cukurs
- sāls un malts melnie pipari (pēc garšas)
Tas būs nepieciešams, lai to izdarītu:
- folija
- koka zobu bakstāmie
Sagatavošana
Šo lielisko recepti ir dalījusi lasītājs Jelena Rimavičienė; Man šie ruļļi ļoti patika, jo cūkgaļa lieliski der ar žāvētām plūmēm, un ieeļļots pelējuma siers ir viens no maniem favorītiem manā ģimenē.
Es pilnībā pagatavoju plūmes ar plūmēm atbilstoši Elenas receptei, vienkārši cepot tās cepeškrāsnī, bet āra bārbekjū un piegādāju ar grieķu jogurtu un mārrutku mērci.
Šādi steiki ziemā ir ļoti ērti, lai ceptu ārā, jo tos var pagatavot mājās iepriekš, un tikai folijas gaļa paliks ārpus telpām, ceptu režģi un vairākas reizes vārot cepot. Cepšanas laikā jums nevajadzēs būt aukstam vai netīram, jo gaļa būs tīri iesaiņota folijā, lai jūs varētu sasildīt rokas, gaidot steiku Karsta ābolu sula .
Es cepu šo ēdienu daudzdzīvokļu ēkas pagalmā, valkājot Zaķe Bārbekjū bija ļoti piemērota, jo tā gandrīz neizstaro dūmus. Kad mēs pabeidzām cepšanu bārbekjū, mēs atnesām mājās un mazgājāmies daļās trauku mazgājamajā mašīnā. Ļoti ērta lieta.
Es viegli izklāju gaļas gabalus garā naža otrā pusē, lai tie nedaudz "saplacināti", bet tikai ļoti maigi, nesalaužot gaļas struktūru. Es berzēju gabalus ar garšvielām un pusi pilnībā ar pelējuma sieru un uz katra gaļas gabala izmantoju trīs tīru, ūdenī iemērc ūdenī, žāvētas plūmes. Es pagriezu gaļu rullī, vairākās vietās nostiprināta ar koka tapām un katru atsevišķi pārgriezu foliju.
Es sagriezu mērces sastāvdaļas ar dakšiņu līdz gludai un ielēju skrūvju traukā, ko var viegli pārvadāt.
Es cepu ruļļus uz grila virs karstajām oglēm. Ja jūs cepat bārbekjū ar vāku, pārklājiet to, jums būs jāgriežas mazāk, un steiki ceps ātrāk, kaut kur 15-20 minūtēs. Ja jūsu bārbekjū bez vāka laiku pa laikam pagriezīs steikus otrā pusē un cep 5 minūtes ilgāk.
Tieši pirms cepšanas beigām folija sākas tikpat daudz no augšas un ļaujiet steikam dažas minūtes brūnināt. Pārbaudiet nazi, ja steikus ir pilnībā cepti, ja jau iesaiņojiet foliju un pasniedziet ar jogurta mārrutku mērci. Protams, visērtāk būtu, ja noņemtu nūjas no ruļļiem, bet, tā kā ēdot ārpus telpām, ēšanas tos var noņemt.
Garšīgi āra steiki!
P.S. Šādus ruļļus, protams, var cept mājas krāsnī. Cepiet uzkarsētā 200 grādu cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes.
Recepte avots: sezonas virtuve