Portu skaits: 4. Sagatavošanas laiks: 60 minūtes vārīšana, 9–12 minūtes cepšana.
Lieliska recepte - liellopu gaļas muguras steiks - ieteicams mūsu draugs, Lietuvas BBQ čempions Nerijs Ižganaitis!
Sastāvdaļas
- 1 kg liellopa gaļas muguras
- 2-3 zarus svaiga timiāna
- 2-3 ēdamkarotes medus
- 1 tējkarote kūpināta piparu pulvera
- 3 ķiploku daiviņas
- 1 tējkaroti zemes 5 veidu piparu veidi
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 tējkarote sāls
- 2 datori. kivi
- 1 ēdamkarotes milti
Sagatavošana
Sagrieziet liellopa gaļas spilvenu 2-3 cm biezos steikos. Pievienojiet sasmalcinātu timiānu, medu, kūpinātu piparu pulveri, sasmalcinātus ķiplokus, piparus, sinepes, eļļu, sāli pannā. Pēc tam viendabīgai masai pievienojiet nomizotos un sasmalcinātos kivi. Ar šo marinādi berzējiet liellopu gaļas vaļīgos steikus un apmēram 40 minūtes atstājiet istabas temperatūrā.
Cepiet samērcētus steikus 9-12 minūtes, 250 grādos uz grila, pannā vai cepeškrāsnī.
Garšīgi!