Porciju skaits: 2-3. Sagatavošanas laiks: vārīšana 12,5 stundas, cepšana 3-3,5 stundas.
Sastāvdaļas
Sālīšanai:
- 1 glāze sāls
- 1 l istabas temperatūras ūdens
- 4 cūkgaļas liemenis, kas katrs sver apmēram 0,7 - 1 kg
Marināde:
- ½ glāzes neitrālas eļļas (izvarošana, kukurūza, olīvas utt.)
- 2 ēdamkarotes malts baltie pipari
- 1 ēdamkarote sāls
Cepšanai:
- 0,95 l tumša alus;
- 3-4 tases karija čipsu (iemērc ūdenī 30 minūtes)
Sagatavošana
Ir pienācis laiks atcerēties rotējoša iespļaut Un pagatavot kaut ko garšīgu.
Rotējošā iesma piedāvā tik daudz iespēju perfekti apcept lielus gaļas gabalus - sākot no vienkāršākās vistas līdz lielajiem steikiem un vienu no daudzajiem favorītiem - cūkgaļas liemeņiem. Ieteicams iegādāties cūkgaļu pēc iespējas svaigāk, un tādu, kas iepriekš nav iesaldēts. Saldēšana var ietekmēt cepšanu. Jo lielāks ir karka, jo labāk, jo ir nepieciešams laiks, līdz cūkgaļas āda ir skaisti saburzīta un gaļa nav pārgatavota iekšpusē.
Izšķīdiniet sāli istabas temperatūras ūdenī lielā pārtikas kausā vai bļodā. Tam jābūt pietiekami lielam, lai vienlaikus pielāgotos visam cūkgaļas liemeņam.
Ievietojiet cūkgaļas rāmi ūdenī, pārklājiet tos un atstājiet to nakti (12 stundas).
Nākamajā dienā noņemiet no ūdens, kārtīgi noteciniet ar papīra dvieļu, apkaisa un labi uzklājiet eļļu.
Padariet katru karcientu uz iespīlētās vietas, un gali pastiprina cepšanas dakšas. Tas neļaus gaļai pārvietoties, līdz iesma pagriežas. Rūpīgi nosusiniet iesma galus tā, lai pārtikas atlikums neievietotu rotācijas iesma motoru.
Ievietojiet iespiešanos bārbekjū un veiciet izmēģinājuma rotāciju ar atklātu vāku. Tas nodrošinās, ka gaļa pareizi ceps, nekur nenāks un nekustas. Tas jādara pirms bārbekjū sildīšanas.
Ja viss ir izdarīts pareizi, noņemiet rotācijas iespiešanos un novietojiet bārbekjū.
a. Gāzes bārbekjū: noņemiet cepšanas grilu un novietojiet tauku folijas traukus. Tas pasargās grila degļus no pilēšanas taukiem. Ieslēdziet degļus un pārklājiet vāku. Uzkarsē bārbekjū līdz aptuveni 165 grādiem. Ja jūsu bārbekjū satur infrasarkano degli, iestatiet to zemākajā karstumā.
b. Oglekļa bārbekjū: pagatavojiet bārbekjū netiešai cepšanai, pievienojot oglekļa briketes ogleklī ARES pusmēness uz grila malām. Ievietojiet vienreizlietojamu alumīnija folijas trauku vidū vidū. Novietojiet rotācijas iespiešanos un pārklājiet vāku. Centieties sasniegt un uzturēt temperatūru 165 grādos.
Pievienojiet samērcētu smēķēšanu mikroshēmas uz smēķēšanu kaste vai tieši uz karstā oglekļa briketēm. Pagaidiet, līdz skaidas sāk smēķēt.
Tiklīdz sākas čipsu gruzdēšana, novietojiet rotācijas iespiešanos un ieslēdziet to.
Pārklājiet vāku un cep 45 minūtes 165 grādos. Pēc 25 minūtēm pēc 25 minūtēm pievienojiet vēl divas tases mikroshēmas intensīvākam dūmu aromātam un garšu.
Pēc 45 minūtēm apkaisa gaļu ar alu, pārklājiet vāku un cepiet vēl 30 minūtes 135 grādos.
Pēc 30 minūtēm atkal apkaisa gaļu ar alu un apcep 30 minūtes. Atkārtojiet to vēlreiz.
Pašlaik cepšanas laiks ir apmēram 2 stundas 15 minūtes. Karka ādai jau vajadzētu būt kraukšķīgai, skaistai brūnai krāsai. Ja tas joprojām ir mīksts un augsta roAR, viegli palieliniet siltumu, ja to samazina par 4 grādiem.
Cepiet vēl stundu, ik pēc 30 minūtēm pārkaisot ar alu.
Pēc trim stundām pārtrauciet iespiešanos un pārbaudiet gaļas temperatūru biezākajā vietā. Temperatūrai jābūt aptuveni 87-88 grādiem. Izmēra temperatūru ik pēc 15 minūtēm.
Kad cūkgaļas karkons iekšpusē ir 94 grādi pēc Celsija, tas jau ir cepts.
Noņemiet iespiešanos no bārbekjū, izmantojot karstumu izturīgus cimdus, un noņemiet cūkgaļas rāmi sagatavotajās pasniegšanas plāksnēs.
Pārklājiet un ļaujiet gaļai atpūsties 20–30% no kopējā cepšanas laika.
Pasniedziet rāmi siltu un kraukšķīgu!
Garšīgi!