Teie ostukorv

Teie ostukorv on tühi

Lauže keptas sūris su pomidorų salotomis

Siera metāllūžņos ar tomātu salātiem

Porciju skaits: 4-6. Sagatavošanās laiks: vārīšana 30 minūtes. + Marinēšana.

Lietuvas sierus varētu runāt un runāt: skābs biezpiens, saldais piens, kūpināts, žāvēts, cepts, ķimenes un citas garšvielas. Kas mēs esam, bet mums tiešām ir jābūt lepniem ar saviem sieriem. Mēs ceram, ka šī recepte - lūžņu siers ar tomātu salātiem - jūs to arī izbaudīsit.

Sastāvdaļas

Ceptam sieram:

  • Saldais piena siers
  • vairākas ķiploku daiviņas
  • Dažas ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsniņu sāls un piparu
  • "Vidusjūras" garšvielu maisījums

Salātiem:

  • Tomāti
  • vairākas ķiploku galvas
  • cukurs, sāls, maltas pipari
  • balzamiko etiķis un olīveļļa

Sagatavošana

Vasaras laikā ciematā mēs iegūstam svaigus mājās gatavotus sierus, un noteikti nav mazi, vienreiz vai divus sierus, ja tie jau ražo. Ja jūs darāt saldā piena siera galu, mēs to cepam uz ugunskura, lai padarītu to ērtāku ēst, un mēs iekļūstam iesmaņā. Pikanti mājās gatavoti tomātu salāti ir lieliski piemēroti šim sieram saskaņā ar mana vīra mammas recepti: gaļīgi tomāti no vecmāmiņas siltumnīcas un daudz svaigu ķiploku no blakus esošās gultas ...

Šoreiz es apzināti nenorādīšu sastāvdaļu daudzumus, ideja šeit ir svarīgāka, un visi izvēlēsies, cik daudz gatavot. Tās ir ļoti garšīgas veģetārās vakariņas pie ugunskura - aromātisks cepts siers ar pikantiem tomātu salātiem.

Es šeit sagriezu saldo piena sieru (biezpiena sieru) biezos gabaliņos, lai tas būtu ērts nūjai. Es uzlieku sieru ar nūjām uz dziļākas plāksnes, apkaisa ar olīveļļu, pārkaisīts ar garšvielām, piespiestu ķiplokus un noberzu manu roku sierā, atstāja, lai dažas stundas marinētu.

Šajā laikā mēs gatavojām salātus. Mēs sagriezām tomātus ar apaļām šķēlītēm apmēram puscentimetra biezi un labi ievietojām lielā plakanā plāksnē. Uz katras šķēles mēs ielejām šķipsniņu sāls un cukura (tas var parādīties par daudz, bet tas ātri izšķīst), uz katras šķēles spiež ar piesātinātu ķiploku un viegli piepildīts ar balzamiko etiķi un olīveļļu (atkal katra tomāta šķēle) Apvidū Sagatavotajiem salātiem jāspēj pabarot vēl stundu. Ļoti labi šādi salāti izskatās no dažādu krāsu tomātiem: dzeltenas, sarkanas, zaļas (nogatavojušās, bet zaļas).

Šajā laikā mēs izveidojām uguni un gaidījām karstās ogles. Grilā virsū mēs uzliekam sieru, kas caurdurts ar nūjām un malām no visām četrām pusēm, lai vienādi apceptu. Cepta siera augšdaļai jābūt kraukšķīgai un grauzdētai, un iekšpuse ir mīksta.

Garšīgi!

Recepte avots: sezonas virtuve

Eelmine postitus
Järgmine postitus
Tagasi TIPS

Jäta kommentaar

Pange tähele, et kommentaarid tuleb enne nende avaldamist heaks kiita.