, cepšana 5-6 minūtes.
Nerijus Ižganaitis, vairāku Lietuvas bārbekjū čempionāta, kas uzvarēja un uzvarētājs Eiropas un pasaules grila čempionāta uzvarētājs, liellopu gaļas muguras ar sarkanvīnu un garšaugu marinādi!
Sastāvdaļas
- 1 kg liellopa gaļas muguras
- 2-3 zarus svaiga timiāna
- 1 zariņa rozmarīns
- 1 ēd.k. Zeme 5 piparu veidi
- 2 ēd.k. Ayvic eļļa
- 1 glāze sarkanvīna (daļēji -Dry)
- 1 šķipsniņš sāls (pārkaisīts uz cepta gaļas)
Sagatavošana
Sagrieziet liellopa gaļas spilvenu 2–2,5 cm biezos steikos. Pannā pievienojiet sasmalcinātu timiānu, rozmarīnu, piparus, olīveļļu un sarkanvīnu. Šajā marinādē labi samaisiet un iemērciet liellopa gaļas muguras steikus. Ieteicams tos atstāt ledusskapī, lai 4-6 stundas varētu pieteikties. Cepiet steikus uz grila 5-6 minūtes 250 grādos. Apkaisiet ar sāli un atstājiet nobriedušu pāris minūtes.
Garšīgi!