Teie ostukorv

Teie ostukorv on tühi

Karamelizuoti burokėliai

Karamelizētas bietes

Porciju skaits: 4. Gatavošanas laiks: gatavošana 10 min., cepšana 60 min.

Bietes ir brīnišķīgs Latvijas dārzenis. Viena no interesantākajām receptēm ar šo rudens dārzeni ir karamelizētas bietes. Tās ir pikantas un ļoti gardas, ļoti ātri un viegli pagatavojamas, turklāt pat vislielākos gardēžus pārsteigs ar savu izsmalcināto saldo garšu un aromātu. Karamelizētās bietes labi iederēsies ne vien pie cepeša, bet arī visdažādākajos salātos: kopā ar spinātiem, ar rukolu, ar fetas sieru vai grauzdētiem riekstiem… Kā vien tai brīdī ienāks prātā…

SASTĀVDAĻAS

  • 1,5 kg vārītu biešu
  • 2–3 ēd. kar. “Himalaju” sāls
  • 1 ēd. kar. piecu piparu maisījuma
  • 200 m balzametiķa
  • 100 ml sojas
  • 2 ēd. kar. mārsila (kaltēta vai sausa)
  • 500–700 g cukura

PAGATAVOŠANA

Vārītas bietes sagriež šķēlītēs, liek uz pannas (gatavojot bietes, svarīgākais ir uzturēt maksimālo temperatūru, lai sastāvdaļu šķidrā daļa ātrāk izgarotu. Šai laikā nekādā gadījumā nedrīkst uzlikt vāku), pieber sāli, piparus, mārsilu, cukuru, pielej soju un balzametiķi, aptuveni stundu cep maksimālajā karstumā (250–300 grādos), pastāvīgi maisot, lai nepiedegtu.

Labu apetīti!

Eelmine postitus
Järgmine postitus
Tagasi TIPS

Jäta kommentaar

Pange tähele, et kommentaarid tuleb enne nende avaldamist heaks kiita.